14:23 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η αστυνομία του Σάλσμπερι

Νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιθυμεί η Βρετανία

© Sputnik / Alex McNaughton
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να επιβληθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ και προσβλέπει στη στήριξη της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Το Λονδίνο επιδιώκει την επιβολή νέων κυρώσεων από την ΕΕ στη Ρωσία για την υπόθεση Σκριπάλ, όπως είπαν υψηλόβαθμες πηγές των μυστικών υπηρεσιών στους Times.

Στο προσχέδιο της λίστας με τα άτομα στα οποία ενδέχεται να επιβληθούν περιορισμοί, συμπεριλαμβάνονται μέλη της ηγεσίας της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, γνωστής ως GRU (Glavnoye Razvedyvatel'noye Upravleniye), σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η λίστα, περιλαμβάνει συνολικά έξι ονόματα και ενδέχεται να δοθεί στη δημοσιότητα τον προσεχή Δεκέμβριο.

Η Βρετανία θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το νέο καθεστώς περιοριστικών μέτρων της ΕΕ, για την αντιμετώπιση της χρήσης και της διάδοσης των χημικών όπλων.

Σύμφωνα με τους Times, το Ηνωμένο Βασίλειο προσβλέπει στη στήριξη της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Το Λονδίνο, κατηγορεί τη Μόσχα, ότι εμπλέκεται στην δηλητηρίαση του πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια τον περασμένο Μάρτιο στο Σάλσμπερι.Σύμφωνα με τους βρετανούς, δηλητηριάστηκαν με νευροτοξικό παράγοντα.

Με αφορμή το περιστατικό, αρκετά ευρωπαϊκά κράτη απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες από τα εδάφη τους με τη Μόσχα να απαντά με απελάσεις Βρετανών διπλωματών από τη Ρωσία.
Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει ότι δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με το περιστατικό. Επισημαίνει επίσης πως οι Βρετανοί δεν έχουν προσκομίσει την παραμικρή απόδειξη για ρωσική εμπλοκή.

Σχετικά:

Μόσχα: Ανούσιες οι κυρώσεις των ΗΠΑ, δεν αλλάζουμε πορεία
Νέες κυρώσεις θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία για την υπόθεση Σκριπάλ
Λαβρόφ: Μη φυσιολογικές οι σχέσεις Ρωσίας - ΕΕ, κοντόφθαλμες οι κυρώσεις στη Μόσχα
«Να μην ξεχάσω τις κυρώσεις»
Tags:
κυρώσει κατά Ρωσίας, Σκριπάλ, Βρετανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK