19:55 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
O Μητροπολίτης Άνθμος Θεσσαλονίκης

Άνθιμος: Εκτίθεται ο Αρχιεπίσκοπος για τη συναλλαγή που επιχείρησε με τον Πρωθυπουργό

© Φωτογραφία : Screenshot
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό αναφορικά με την υπό συζήτηση συμφωνία κυβέρνησης – εκκλησίας.

Στα τεκταινόμενα γύρω από τις σχέσεις Κράτους- εκκλησίας και την υπό συζήτηση συμφωνία αλλά και των χειρισμών του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μιλώντας στην TV100.

Ο κ. Άνθιμος επεσήμανε ότι δεν ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το πλαίσιο της συμφωνίας εκκλησίας και πολιτείας και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο κόστισε πάρα πολύ στον Μακαριότατο». 

«Εγώ λυπούμαι για αυτό, γιατί ανήκουμε στην ίδια γενιά και δεν θέλουμε ένας Αρχιεπίσκοπος —και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. Πρωθυπουργό. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες —άνδρες — γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν κατά την άποψή του ο Αρχιεπίσκοπος έχει «πέσει» στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Άνθιμος απάντησε: «Είναι δύσκολο να το πω, αλλά ‘ναι'. Όχι ο ίδιος  αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων».

Tags:
Κράτος, Εκκλησία, διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας, Άνθιμος, Ιερώνυμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK