18:55 24 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ

Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις πρακτικές που εφαρμόζει στο FIR

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Τουρκία δεν αλλάζει κάτι στις πρακτικές που εφαρμόζει αναφορικά με το FIR, υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μία μέρα μετά τις δηλώσεις Καμμένου ότι για πρώτη φορά τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν άδεια εισόδου στο FIR Αθηνών.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις σημερινές πρακτικές αναφορά με την Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων, το γνωστό FIR.

Η δήλωση του Χουλουσί Ακάρ έρχεται μία μέρα μετά τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι για πρώτη φορά τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν άδεια για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Καμμένος είχε αναφέρει πως ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας, υπήρξε «μια σημαντική εξέλιξη», καθώς για πρώτη φορά «είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών».

Ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σήμερα στο πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στις πρακτικές για το FIR. «Η Τουρκία θα συνεχίσει τις σημερινές πρακτικές της στο FIR», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Tags:
εναέριος χώρος, FIR, Πάνος Καμμένος, Χουλουσί Ακάρ, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK