18:31 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Γκράφιτι του Banksy για το Brexit

Παραιτείται από την κυβέρνηση Μέι ο αδερφός του Μπόρις Τζόνσον

CC BY 2.0 / Duncan Hull / Banksy does Brexit
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Παρελθόν από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι και το υπουργείο Μεταφορών του Ην. Βασιλείου αποτελεί ο Τζο Τζόνσον, αδερφός του Μπόρις Τζόνσον. Τι ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του.

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου υπέβαλε ο Τζο Τζόνσον, αδερφός του υπέρμαχου του Brexit και πρώην υπουργού της κυβέρνησης Μέι, Μπόρις Τζόνσον.

«Το Brexit έχει διαιρέσει τη χώρα. Έχει διαιρέσει και τα πολιτικά κόμματα. Έχει διαιρέσει επίσης τις οικογένειες. Παρότι ψήφισα υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., θέλω απεγνωσμένα η κυβέρνηση, την οποία υπηρέτησα με υπερηφάνεια, να φέρει εις πέρας το Brexit: Να επανενώσει τη χώρα, το κόμμα και την οικογένεια» ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του.

Προειδοποίησε δε, ότι το προτεινόμενο σχέδιο εξόδου θα καταστήσει τη χώρα οικονομικά ασθενέστερη, ενώ παρατήρησε ότι το σενάριο του no-deal θα προκαλέσει μια «ανείπωτη καταστροφή στο έθνος».

«Το να παρουσιάσουμε στο έθνος μία επιλογή μεταξύ δυο βαθιά μη ελκυστικών αποτελεσμάτων, αυτό της υποτέλειας και του χάους, αποτελεί αποτυχία του βρετανικού πολιτικού προσωπικού» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του Λονδίνου βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες για την επίτευξη μίας συμφωνίας, η οποία θα ρυθμίζει τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ε.Ε. μετά το Brexit.

​Σύμφωνα με την Τερέζα Μέι, το 95% της συμφωνίας έχει ήδη υλοποιηθεί και απομένει μόνο ένα 5%, το οποίο κατά κύριο λόγο αφορά το φλέγον ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.

Οι δύο πλευρές έχουν λιγότερους από έξι μήνες, προκειμένου να καταλήξουν σε συμβιβασμό, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει και επισήμως από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου του 2019.

Σχετικά:

Σκωτία: Η Μ. Βρετανία δε μπορεί να σταματήσει προσφυγή στο Ευρ. Δικαστήριο για το Brexit
Μετά το Brexit, το Polexit; Καμπανάκι Τουσκ για κίνδυνο αποχώρησης της Πολωνίας από την ΕΕ
Τι θα ψήφιζαν οι Βρετανοί εάν αύριο γινόταν ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit
Tags:
παραίτηση, Brexit, Μπόρις Τζόνσον, Τερέζα Μέι, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK