19:31 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Xέρια» αλλάζει η διοίκηση του αμερικανικού περιοδικού «Fortune», καθώς η Meredith Corporation αποφάσισε να διαθέσει το έντυπο σε Ταϊλανδό επιχειρηματία, έναντι 150 εκατ. δολαρίων.

Στην Ταϊλανδό επιχειρηματία, Τσατσαβάλ Τζιαραβάνον, περνάει η ιδιοκτησία του αμερικανικού περιοδικού «Fortune», σε ένα deal, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 150 εκατ. δολάρια.

Το ιστορικό περιοδικό, το οποίο ιδρύθηκε το 1929 από τον Χένρι Λους, είναι ευρέως γνωστό για τις λίστες με τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου, οι οποίες δημοσιεύονται σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, λόγω της πτώσης της διαφημιστικής δαπάνης και της μείωσης των πωλήσεων, με αποτέλεσμα να εστιάζει περισσότερο στο διαδίκτυο και στην οργάνωση συνεδρίων.

Το περιοδικό εξαγοράστηκε το 2017 από τη Meredith Corporation, στο πλαίσιο της απόκτησης του ομίλου «Time Inc.». Λίγους μήνες αργότερα, βέβαια, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεση πώλησής του.

Ο Τζιαραβάνον, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Ομίλου «Charoen Pokphand», δραστηριοποιείται σε μία σειρά τομέων, όπως οι τηλεπικοινωνίες, τα ακίνητα, το εμπόριο και τα φάρμακα.

Παρά τις διοικητικές αλλαγές, ο Άλαν Μουράι θα παραμείνει στη διοικητική πυραμίδα του «Fortune», αναλαμβάνοντας χρέη διευθύνοντος συμβούλου, ενώ ο Κλίφτον Λιφ θα συνεχίσει να διατελεί διευθυντής σύνταξης. 

Tags:
Fortune, Ταϊλάνδη, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK