18:56 24 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Πρόσφυγες σε βάρκα

Καταγγελίες ότι πλοίο των ΗΠΑ αγνόησε μετανάστες που βρίσκονταν σε κίνδυνο

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η ιταλική δικαιοσύνη διερευνά καταγγελίες ότι πλοίο του αμερικανικού ναυτικού αγνόησε μετανάστες που βρίσκονταν σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα να χαθούν 76 ανθρώπινες ζωές.

Καταγγελίες ότι πλοίο του αμερικανικού ναυτικού αγνόησε μετανάστες που βρίσκονταν σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή της Σικελίας, ερευνά η ιταλική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας, το περιστατικό συνέβη στις 12 Ιουνίου, στα ανοιχτά της Σικελίας, και τη ζωή τους έχασαν συνολικά 76 άτομα.

Το αμερικανικό ναυτικό κατάφερε να διασώσει 42 άτομα, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες, θα μπορούσε να είχε σώσει και άλλους ανθρώπους, αν δεν αγνοούσε τις εκκλήσεις των μεταναστών. Οι τελευταίοι καταγγέλλουν ότι το αμερικανικό πλοίο δεν έσπευσε σε βοήθεια, παρά μόνο όταν το σκάφος άρχισε να βουλιάζει.

«Η βάρκα άρχισε να γεμίζει νερά και ξαφνικά είδαμε ένα πλοίο, ήταν αμερικανικό. Εάν είχαν έρθει να μας διασώσουν εγκαίρως, οι 76 άνθρωποι δεν θα είχαν πεθάνει» αναφέρουν οι διασωθέντες, μιλώντας στον βρετανικό Guardian.

«Είδαμε την αμερικανική σημαία και προσπαθήσαμε να τους προσεγγίσουμε, αλλά όσο πλησιάζαμε, αυτοί φαίνεται πως μας απέφευγαν και άλλαζαν κατεύθυνση» κατήγγειλε παράλληλα, ένας εκ των μεταναστών.

Οι διασωθέντες, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», έχουν καταθέσει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, και το σχετικό υλικό βρίσκεται υπό έλεγχο, παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα.

«Θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε με τους διασωθέντες του ναυαγίου και να καταλάβουμε τι συνέβη εκείνο το πρωινό» δήλωσε από την πλευρά του ο Ιταλός Εισαγγελέας, Φάμπιο Ντ' Άννα, μιλώντας στον Guardian.

Πάντως, το αμερικανικό ναυτικό διέψευσε πως είχε αντιληφθεί την παρουσία τους σκάφους στη θαλάσσια περιοχή, έως ότου αυτό να ανατραπεί.

Σχετικά:

Τουλάχιστον 17 μετανάστες νεκροί στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ισπανία
Tags:
πρόσφυγες, μετανάστες, ΗΠΑ, Σικελία, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK