18:56 24 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Μετανάστης που κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ κρατά τις σημαίες της Ονδούρας και του Μεξικού

Τριακόσιοι μετανάστες εγκατέλειψαν καταυλισμό στο Μεξικό και συνεχίζουν προς τις ΗΠΑ

© AP Photo / Rebecca Blackwell
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Περισσότεροι από 4.500 μετανάστες από τη Νότια και την Κεντρική Αμερική έχουν καταλύσει σε προσφυγικό καταυλισμό στο Μεξικό, ωστόσο η πλειοψηφία αναμένεται να συνεχίσει την προσπάθειά της να φτάσει στις ΗΠΑ αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.

Περίπου 300 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική έφυγαν από προσφυγικό καταυλισμό που είχε στηθεί στο Μέξικο Σίτι με σκοπό να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τα σύνορα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Univesal.

Οι μετανάστες που έφυγαν από τον καταυλισμό προέρχονται στην πλειονότητά τους από την Ονδούρα. Το καραβάνι συνοδεύεται από μεξικανικές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά.

Συνολικά, στις αρχές της εβδομάδας περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι κατέλυσαν στον προσφυγικό καταυλισμό που δημιουργήθηκε μέσα στο στάδιο Jesus Martinez στο Μέξικο Σίτι. Πολλοί από αυτούς αναμένεται να θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ, καθώς, όπως μετέδωσε το Sputnik, οι περισσότεροι από όσους κατέλυσαν στον συγκεκριμένο χώρο αρνήθηκαν να καταθέσουν αίτημα ασύλου στο Μεξικό.

Επίσης, αρνήθηκαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων του μεξικανικού κράτους.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο αριθμός των μεταναστών που συμμετέχουν το καραβάνι αυξήθηκε σημαντικά την Παρασκευή. 

Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε την Πέμπτη ότι πρόκειται να αυστηροποιήσει τις διαδικασίες παροχής πολιτικού ασύλου για αλλοδαπούς.

Μάλιστα οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τα σύνορά τους με το Μεξικό με χιλιάδες στρατιώτες που έχουν ως αποστολή να βοηθήσουν την αμερικανική συνοριοφυλακή στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το ζήτημα της μεγάλης εισροής μεταναστών όταν το καραβάνι φτάσει στα σύνορα.

Tags:
καταυλισμός, μετανάστες, καραβάνι, ΗΠΑ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK