19:11 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Πλωτά και εναέρια μέσα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης

Ρώσος πρέσβης: Ενθαρρυντικό το κάλεσμα Μακρόν για κοινή στρατηγική ασφάλειας ΕΕ - Ρωσίας

© Sputnik / Igor Zarembo
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
120

Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Γαλλία υποστήριξε ότι «ψύχραιμοι πολιτικοί στη Δύση αντιλαμβάνονται ότι η τωρινή κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη είναι σε αδιέξοδο».

Ενθαρρυτικό σημάδι χαρακτήρισε ο ρώσος πρέσβης στη Γαλλία, Αλεξέι Μέσκοφ, το κάλεσμα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για έναν νέο οικοδόμημα ασφάλειας στην Ευρώπη με τη συνεργασία της Ρωσίας.

«Το κάλεσμα του Εμανουέλ Μακρόν είναι πιθανότατα ένα ενθαρρυντικό σημάδι. Ψύχραιμοι πολιτικοί στη Δύση αντιλαμβάνονται ότι η τωρινή κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη είναι σε αδιέξοδο και ότι είναι απαραίτητο να βγουν από αυτό το αδιέξοδο μέσα από κοινές προσπάθειες», δήλωσε ο Μέκσοφ μιλώντας στο Sputnik.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να δημιουργήσει έναν «πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό» και την χαρακτήρισε ως το βασικό θύμα της απόφασης της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τη συμφωνία INF για τα πυρηνικά όπλα με τη Ρωσία.

Την ανάγκη για δημιουργία κοινής αρχιτεκτονικής ασφάλειας της Ευρώπης με τη Ρωσία είχε επισημάνει ο Μακρόν σε δηλώσεις του τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Tags:
INF, στρατός, ασφάλεια, ΕΕ, Ρωσία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK