18:55 24 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Γκράφιτι του Banksy για το Brexit

Βρετανός υπουργός Εμπορίου: Ίσως να μη φτάσουμε σε συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit

CC BY 2.0 / Duncan Hull / Banksy does Brexit
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

O υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας εκτίμησε ότι «είμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο τέλος της διαπραγμάτευσης», επικαλούμενος τα ακανθώδη ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας.

Τη θέση ότι η Βρετανία είναι πιθανό να μην καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit εξέφρασε ο βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ.

Ο Φοξ τόνισε ότι η Βρετανία μπορεί να μην φτάσει σε συμφωνία για την έξοδό της από την ΕΕ λόγω αμφιλεγόμενων προβλημάτων που συνεχίζουν να εμποδίζουν τη συμφωνία.

«Είμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο τέλος της διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο βρετανός υπουργός.

Ο Λίαμ Φοξ τόνισε επίσης ότι αν η Βρετανία δεν μπορέσει να ξεπεράσει σημαντικά προβλήματα όπως εκείνο της Βόρειας Ιρλανδίας «ίσως να μην μπορέσουμε να φτάσουμε σε συμφωνία με την ΕΕ».

Χθες, ο υπουργός Μεταφορών Τζο Τζόνσον παραιτήθηκε έχοντας αποκαλέσει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit ένα «τεράστιο λάθος».

Οικονομικά ζητήματα, αλλά και το θέμα των ιρλανδικών συνόρων παραμένουν τα πιο ακανθώδη θέματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ.

Από την πλευρά του πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ έχει δηλώσει ότι οι ειδικοί διαπραγματευτές θα κατέληγαν σε συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν αποδειχθεί δυσκολότερες από το αναμενόμενο για τις δύο πλευρές, καθώς καμία δεν φαίνεται να μπορεί να συμφωνήσει σε σημαντικά ζητήματα όπως οι δασμοί με τρίτες χώρες μετά το Brexit. Παράλληλα, ο κίνδυνος αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς την επίτευξη συμφωνίας παραμένει μεγάλος, καθώς οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μεχρι το τέλος Μαρτίου του 2019.

Tags:
συμφωνία, Brexit, ΕΕ, Λίαμ Φοξ, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK