ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το περιστατικό συνέβη ανήμερα της 80ής επετείου της Νύχτας των Κρυστάλλων. Το κεφάλι του γουρουνιού ήταν καλυμμένο με αίμα και είχε τοποθετηθεί μπροστά στην πύλη μιας συναγωγής.

Άγνωστοι τοποθέτησαν το κεφάλι ενός γουρουνιού, καλυμμένου με αίμα, στην πύλη της συναγωγής Sukkat Shaul στην περιοχή Ramat Hasharon, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δίκτυο Arutz Sheva 7 TV.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη στην επέτειο της 80ης επετείου της Νύχτας των Κρυστάλλων, αφού τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου του 1938  πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού της ναζιστικής Γερμανίας. 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Έλι Μπεν Νταχάν, αναφερόμενος στο περιστατικό τόνισε ότι «ο αντισημιτισμός σηκώνει κεφάλι στη χώρα του Ισραήλ».

«Η συνεχιζόμενη υποκίνηση εναντίον της θρησκευτικής κοινότητας του Ramat Hasharon διαμορφώθηκε από το κεφάλι του γουρουνιού που τοποθετήθηκε μπροστά στη συναγωγή. Πρέπει να το σταματήσουμε τώρα», τόνισε.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ χαρακτήρισε το περιστατικό «έγκλημα μίσους» και δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Tags:
γουρούνι, αντισημιτισμός, επίθεση, συναγωγή, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK