22:53 22 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Αφίσα του αγνοούμενου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Ερντογάν: Δώσαμε καταγραφές για τη δολοφονία Κασόγκι σε πέντε χώρες

© AP Photo / Emrah Gurel
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο η Τουρκία έχει δώσει καταγραφές που σχετίζονται με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι σε πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ.

Σε πέντε χώρες έχει δώσει η Τουρκία τις καταγραφές που αφορούν τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Έχουμε δώσει καταγραφές. Τις δώσαμε στη Σαουδική Αραβία, τις δώσαμε στην Ουάσινγκτον, τη Γερμανία, τη Γαλλία, και τη Βρετανία», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ριάντ γνωρίζει ότι ο δολοφόνος του σαουδάραβα δημοσιογράφου της Washinghton Post Τζαμάλ Κασόγκι ήταν μέλος της ομάδας των 15 Σαουδαράβων που έφτασαν στην Τουρκία μια ημέρα πριν το περιστατικό.

Νωρίτερα, ο τούρκος εισαγγελέας Ιρφάν Φιντάν είχε δηλώσει ότι ο δημοσιογράφος «είχε στραγγαλιστεί μόλις μπήκε στο προξενείο» και το σώμα του «καταστράφηκε μέσω διαμελισμού, επιβεβαιώνοντας τον προμελετημένο χαρακτήρα της δολοφονίας».

Ο Κασόγκι εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου μετά που εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. 

Μετά από δύο εβδομάδες άρνησης, το Ριάντ παραδέχτηκε ότι ο δημοσιογράφος είχε σκοτωθεί σε διαπληκτισμό που έγινε μέσα στο προξενείο. Σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές 18 άτομα έχουν ήδη συλληφθεί για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Tags:
καταγραφή, δολοφονία, Ερντογάν, Τζαμάλ Κασόγκι, Σαουδική Αραβία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK