19:58 24 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν

Ο πρόεδρος της Αυστρίας καλεί να μη δραματοποιείται η υπόθεση κατασκοπείας με τη Ρωσία

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Να μη δραματοποιείται η κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βιέννης ζήτησε ο πρόεδρος της Αυστρίας, μιλώντας για την φερόμενη υπόθεση κατασκοπείας από πρώην συνταγματάρχη της χώρας.

Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, κάλεσε να μη δραματοποιείται η κατάσταση με τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βιέννης με αφορμή την υπόθεση αυστριακού πρώην συνταγματάρχη που θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας. Σε συνέντευξή του στο αυστριακό κανάλι Ö-1, ο Βαν ντερ Μπέλεν εξήγησε ότι πρέπει πρώτα οι αρχές να εξετάσουν τις κατηγορίες για να διαπιστώσουν εάν αληθεύουν.

«Οι υποψίες (για φερόμενη κατασκοπεία για τη Ρωσία) πρέπει πρώτα να διερευνηθούν. Θα δούμε εάν υπάρχει κάτι παραπάνω από το — ας το πούμε — μία κατασκευασμένη ιστορία και μόνο τότε, θα προχωρήσουμε με τα κατάλληλα βήματα», δήλωσε ο αυστριακός πρόεδρος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ερευνητές πρέπει να προσδιορίσουν εάν ο συνταξιούχος συνταγματάρχης πράγματι κατασκόπευε για τη Ρωσία και σε τι είδους πληροφορίες είχε πρόσβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι κατηγορίες της Βιέννης βασίζονται σε υποψίες δίχως αποδείξεις

Νωρίτερα, η αυστριακή εφημερίδα Die Presse είχε αναφέρει ότι ο ύποπτος για τη φερόμενη υπόθεση κατασκοπείας είχε ομολογήσει. Αργότερα, ένα άλλο Μέσο, το Kleine Zeitung, είχε αναφέρει ότι ο άντρας είχε συλλήφθη χτες βράδυ.

Tags:
κατασκοπεία, κατάσκοπος, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, Ρωσία, Αυστρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK