09:37 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (101)
0 0 0
Βρείτε μας

Ουκρανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Φιλάρετος και ο Μακάριος Μαλετίτς δε θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία της ενοποιημένης τοπικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, δεσμευόμενοι με επιστολές προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου, Φιλάρετος, και ο Αρχιεπίσκοπος, Μακάριος Μαλετίτς, που ηγείται της αποκαλούμενης Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, έχουν αποστείλει επιστολές στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τις οποίες δηλώνουν την πρόθεσή τους να μη θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής της ενοποιημένης τοπικής ουκρανικής εκκλησίας, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα το Σάββατο.

Η ουκρανική εφημερίδα Vesti, επικαλούμενη πηγή κοντά στον Μακάριο, ανέφερε ότι στην επιστολή του συνομολογεί πως δε διαθέτει επαρκή επιρροή και ικανότητες για να αναλάβει τη θέση. Ο Μακάριος φέρεται να ζητά να γίνει ένας από τους επισκόπους του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης που θα εργάζεται στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Φιλάρετος δηλώνει στην επιστολή του πως είναι έτοιμος να αποσύρει την αίτηση, ενώ ζητά να του χορηγηθεί ο τίτλος του «επίτιμου πατριάρχη» της νέας Εκκλησίας και να τεθεί επικεφαλής της ενοποιημένης εκκλησίας ο μητροπολίτης Επιφάνιος, ο οποίος είναι ηγούμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Πατριαρχείο Μόσχας καλεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιώβ να υποβληθεί σε «πνευματική θεραπεία»

Η Vesti ανέφερε ότι το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης θα μπορούσε να αποφασίσει να πραγματοποιήσει εναρκτήρια συνάντηση στις 22 Νοεμβρίου και να εκλέξει επικεφαλής της ενοποιημένης εκκλησίας τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο στη Γενεύη από το 2015.

Θέμα:
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (101)
Tags:
αυτοκεφαλία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Μακάριος Μαλετίτς, Φιλάρετος, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ουκρανία, Κωνσταντινούπολη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK