23:15 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Σημαίες της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διαδήλωση κατά του Brexit

Τέσσερις βρετανοί υπουργοί σκέφτονται να παραιτηθούν σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ

© Sputnik / Alex McNaughton
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι στη Βρετανία φέρονται να είναι έντονες σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της χώρας με την ΕΕ για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Τέσσερις βρετανοί υπουργοί της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι φέρονται να είναι έτοιμοι να παραιτηθούν λόγω των έντονων διαφωνιών που υπάρχουν στους κόλπους της κυβέρνησης για το Brexit.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η ΕΕ έχει απορρίψει το σχέδιο της Τερέζα Μέι για τη δημιουργία ανεξάρτητου μηχανισμού που θα επιβλέψει την αποχώρηση της χώρας από την τελωνειακή ένωση.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Μεταφορών Τζο Τζονσον παραιτήθηκε χαρακτηρίζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για το Βrexit ως ένα «τεράστιο λάθος»., Σε δήλωσή του, ο Τζόνσνον μάλιστα δήλωσε ότι η συμφωνία που προτείνει η κυβέρνηση θα αφήσει τη χώρα οικονομικά αδύναμη, ενώ η περίπτωση μη κατάληξης σε συμφωνία θα έφερνε «ανείπωτη καταστροφή» στη χώρα.

Το σχέδιο «Τσέκερς» της βρετανίδας πρωθυποργού υιοθετήθηκε από το υπουργικό της συμβούλιο τον Ιούλιο και στη συνέχεια απορρίφθηκε από την ΕΕ. Σύμφωνα με το σχέδιο θα δημιουργούνταν μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, ενώ θα απορρίπτονταν η προοπτική ενός «σκληρού» συνόρου μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019, ωστόσο η ημερομηνία αυτή μπορεί να επεκταθεί αν το εγκρίνουν τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης.

Tags:
υπουργικό συμβούλιο, Brexit, ΕΕ, Τερέζα Μέι, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK