00:17 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι ερευνητές εντόπισαν σαρκοφάγους που περιείχαν τις μούμιες 200 γατών, 200 σκαραβαίων, αλλά και άλλων ζώων όπως κομπρών και αλιγατόρων. Τα ευρήματα έχουν ηλικία έως και 6.000 ετών.

Εκατοντάδες μουμιοποιημένες γάτες, κόμπρες, αλιγάτορες και σκαραβαίοι βρέθηκαν σε αρχαίο τάφο στην Αίγυπτο

Περισσότερες από 200 μούμιες γατών, 200 μούμιες σκαραβαίων, καθώς και πολλές μούμιες κομπρών και αλιγατόρων βρέθηκαν σε αρχαίους τάφους στην Αίγυπτο.

Οι επτά σαρκοφάγοι, κάποιες με ηλικία μεγαλύτερη των 6.000 ετών, βρέθηκαν σε πυραμίδα της νεκρόπολης Σακκάρα στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Αρχαιοτήτων της χώρας.

Την σπάνια ανακάλυψη έκανε αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή κατά τη διάρκεια ανασκαφών που ξεκίνησαν τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλεντ ελ Ενάνι.

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, βρέθηκαν μάλιστα περισσότερα από 1.000 φυλαχτά, ενώ οι ερευνητές χρειάστηκε να αφαιρέσουν περισσότερα από 350 κυβικά μέτρα χώματος προκειμένου να φτάσουν στις σαρκοφάγους.

H λατρεία των ζώων, μέρος της οποίας ήταν και τη διαδικασία της μουμιοποίησής τους, άνθισε στην αρχαία Αίγυπτο, ωστόσο διακόπηκε όταν κυριάρχησαν οι Ρωμαίοι.

Tags:
σαρκοφάγος, ζώα, γάτες, μούμια, Αίγυπτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK