20:19 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η λέξη «τοξικός» που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, επιλέχθηκε από το Oxford Dictionaries ως η Λέξη της Χρονιάς για το 2018 και ο λόγος που επιλέχθηκε είναι αρκετά ενδιαφέρον.

«Τοξικός» είναι η λέξη που τράβηξε τον ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου το 2018 σύμφωνα με το oxforddictionaries.com.

Η αναζήτηση του συγκεκριμένου λήμματος που προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό «τόξον», αυξήθηκε φέτος κατά 45% ενώ χρησιμοποιήθηκε τόσο με την κυριολεκτική όσο και με τη μεταφορική της έννοια.

Να σημειωθεί ακόμα πως η Λέξη της Χρονιάς αποτελεί μια λέξη ή έκφραση που κρίνεται ότι αντικατοπτρίζει το ήθος, τη διάθεση ή τις ανησυχίες της ανθρωπότητας το περασμένο έτος.

Ωστόσο, ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως για το 2018 η λέξη τοξικός συνδέθηκε περισσότερο με την κυριολεκτική της ερμηνεία καθώς υπήρξε συνυφασμένη με την υπόθεση Σκριπάλ και τον νευροτοξικό παράγοντα με τον οποίο φέρεται να επιμολύνθηκε ο πρώην ρώσος πράκτορας και η κόρη του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του λεξικού.

Η υπόθεση που κέρδισε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας αλλά προκάλεσε και ανησυχία έφερε επίσης τη λέξη «χημικός» στην κορυφή της λίστας μαζί με τη λέξη «χημικός».

Σχετικά:

Δεύτερο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Γιακοβένκο: Η Μόσχα δεν αποδέχεται τους βρετανικούς ισχυρισμούς για την υπόθεση Σκριπάλ
Πούτιν: Προδότης της πατρίδας του ο Σκριπάλ
Νέο βιβλίο υποστηρίζει ότι ο Σκριπάλ δεν πίστευε ότι τον δηλητηρίασε η Μόσχα
Κρεμλίνο: Η Ρωσία συνεχίζει να μη λαμβάνει πληροφορίες για την υπόθεση Σκριπάλ
Tags:
τοξικός, λέξη, λεξικό, υπόθεση Σκριπάλ, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK