Εκλογές στην Έσση.

Έρευνα: Η στήριξη των Ευρωπαίων σε λαϊκιστικά κόμματα τριπλασιάστηκε μέσα σε 20 χρόνια

© AFP 2019 / Frank Rumpenhorst / dpa / AFP
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η στήριξη των Ευρωπαίων σε λαϊκιστικά κόμματα τριπλασιάστηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια, όπως δείχνει έρευνα που διεξήχθη, αναλύοντας τα εκλογικά αποτελέσματα σε 31 ευρωπαϊκές χώρες.

Σε κυρίαρχα κόμματα έχουν αναδυθεί, από το περιθώριο, τα λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη, τριπλασιάζοντας τη δημοτικότητά του στη διάρκεια των είκοσι τελευταίων ετών, σύμφωνα με έρευνα που ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Σύμφωνα με ανάλυση της βρετανικής εφημερίδας Guardian σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, τα λαϊκιστικά κόμματα έχουν δει τα ποσοστά τους να ενισχύοντα σημαντικά τα τελευταία είκοσι χρόνια, από το μόλις 7% που άγγιζαν το 1998.

Όπως αποτυπώνεται στη συγκεκριμένη έρευνα, μεταξύ των λαϊκιστικών κομμάτων που γνώρισαν άνοδο στην Ευρώπη, η ακροδεξιά συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη στήριξη.

Η εν λόγω τάση έγινε αισθητή στην ανατολική Ευρώπη και σταδιακά εξαπλώθηκε και προς το δυτικό τμήμα, στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, θέτοντας τους ηγέτες των λαϊκιστικών κομμάτων στο «τιμόνι» της κυβέρνησης σε 11 χώρες. 

Tags:
λαϊκιστικά κόμματα, λαϊκισμός, ακροδεξιά, έρευνα, εκλογές, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK