14:13 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο δήλωσε την Πέμπτη ότι έστειλε άλλη μία επίσημη επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ζητώντας πληροφορίες για τους Σεργκέι και Γιούλια Σκρίπαλ που είχαν δηλητηριαστεί στην αγγλική πόλη Σαλίσμπουρι.

«Η Ρωσία θα συνεχίσει να ζητά από τις βρετανικές αρχές να παράσχουν λεπτομερείς πληροφορίες για το περιστατικό με τους Σκριπάλ και να ξεκινήσουν κοινή έρευνα», όπως ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με τη νέα κίνησή της για την υπόθεση Σκριπάλ.

Η Ρωσία απέστειλε δεκάδες επιστολές στο Ηνωμένο Βασιλείο και στην αστυνομία κατά τους τελευταίους εννέα μήνες, ζητώντας τους να αποκαλύψουν όλα τα σημεία της υπόθεσης.

«Το έγγραφο υπογραμμίζει ότι το Λονδίνο παραβιάζει κατάφωρα τους διεθνείς κανόνες αγνοώντας το κατοχυρωμένο δικαίωμα της Ρωσίας να λαμβάνει πληροφορίες για τους πολίτες της που βρίσκονται σε απομόνωση και ειδικά σε μια μη ανακοινωθείσα τοποθεσία», πρόσθεσε η πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι βρετανικές αρχές κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι ήταν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας, μια κατηγορία που απορρίφθηκε από τη Μόσχα ως αβάσιμη.

Tags:
δηλητηρίαση, Σκριπάλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK