22:31 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προαποφασισμένη φαίνεται πως είναι η αποπομπή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου στην επικείμενη Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σύμφωνα με δημοσίευμα. Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής διέψευσαν τις αναφορές.

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα συνεδριάσει από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου και αναμένεται να προχωρήσει στην αποπομπή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει καλέσει δύο φορές εν συνόδω τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να παραιτηθεί, με τον Δημήτριο να αρνείται. Τώρα, όπως όλα δείχνουν, η Ιερά Σύνοδος θα προχωρήσει στην αποπομπή του, όπως ανέφερε η εφημερίδα «Καθημερινή».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Βαρθολομαίος και ο Δημήτριος είχαν μυστική συνάντηση στη Γενεύη την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να είναι γνωστό τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο. Σε κάθε περίπτωση, εάν ο Δημήτριος δεχθεί την πατριαρχική παράκληση και παραιτηθεί, τότε η έξοδος από την Αρχιεπισκοπή θα συνοδευθεί και από την «προαγωγή» του σε γεροντική μητρόπολη του οικουμενικού θρόνου. Εάν αποπεμφθεί, θα είναι απλώς τέως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Παρόλα αυτά δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα τον διαδεχθεί, με ένα σενάριο να θέλει την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου σε μεταγενέστερο χρόνο και μέχρι τότε, την τοποθέτηση τοποτηρητή που θα αναλάβει προσωρινά τη διοίκηση. Το πρόσωπο αυτό, υποστηρίζει το ίδιο Μέσο, θα είναι ο μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος.

Ωστόσο, κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής διέψευσαν κατηγορηματικά τις σχετικές αναφορές, τονίζοντας πως «το κλίμα αποσταθεροποίησης δε βοηθάει».

Συγκεκριμένα, κύκλοι από την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής που επικαλείται ο ANT1, ανέφεραν πως «τα δημοσιεύματα δεν έχουν βάση και δεν αληθεύουν».

«Το κλίμα στη συνάντηση της Γενεύης μεταξύ του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής ήταν καλό και το αποτέλεσμα της ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περιγράφεται στα δημοσιεύματα. Δεν υπάρχει θέμα ούτε παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ούτε ζήτησε ο Πατριάρχης κάτι τέτοιο, ούτε έχει ληφθεί κάποια άλλη απόφαση. Το κλίμα αποσταθεροποίησης δε βοηθάει», συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές.

Tags:
Ιερά Σύνοδος, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, Γενεύη, Κωνσταντινούπολη, ΗΠΑ, Αμερική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK