23:50 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Προφυλακτικά

Γιατροί στη Γαλλία συνταγογραφούν... προφυλακτικά

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προφυλακτικά θα μπορούν να συνταγογραφούν εφεξής οι γιατροί στη Γαλλία, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει την εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Τη δυνατότητα συνταγογράφησης των… προφυλακτικών επανέφερε η γαλλική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού HIV και των υπόλοιπων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Το μέτρο, το οποίο αφορά τα γαλλικής παραγωγής προφυλακτικά «Eden», ανακοινώθηκε το Σάββατο εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Aids. Τα «Eden», τα οποία παράγονται σε γαλλικά εργαστήρια και πωλούνται μόνο σε φαρμακεία, κοστίζουν μόλις 2,60 ευρώ, με την κάθε συσκευασία να περιέχει 12 τεμάχια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία είναι από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη, στις οποίες προβλέπεται η συνταγογράφηση των προφυλακτικών.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν, η οποία «στέλνει ένα ισχυρό σήμα ότι το προφυλακτικό δεν είναι σεξουαλικό παιχνίδι, αλλά ένα πραγματικό και απαραίτητο εργαλείο προστασίας».

Τον Ιούλιο, μελέτη του υπουργείου Υγείας κατέδειξε ότι οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως τα χλαμύδια και η γονόρροια, τριπλασιάστηκαν από το 2012 έως το 2016, στις ηλικίες 15 έως 24 ετών. Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οφείλεται στο γεγονός ότι τα νεαρά ζευγάρια δεν κάνουν συστηματική χρήση των προφυλακτικών.

Tags:
προφυλακτικά, γιατροί, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK