02:35 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπερασπιστική ομάδα της Μαρίας Μπουτίνα υπέβαλε δικαστικό έγγραφο, με το οποίο καλούνται οι αμερικανικές αρχές να μεταφέρουν τη Ρωσίδα σε φυλακές γενικού πληθυσμού.

Αίτημα μεταφοράς της Μαρίας Μπουτίνα σε φυλακές γενικού πληθυσμού κατέθεσε η υπερασπιστική ομάδα της Ρωσίδας, η οποία βρίσκεται στην απομόνωση για περισσότερες από εννέα εβδομάδες.

«Η υπεράσπιση της Μπουτίνα κατέθεσε σε δικαστήριο των ΗΠΑ αίτημα μεταφοράς της κρατούμενης από την απομόνωση σε κέντρο κράτησης γενικού πληθυσμού» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον γνωστοποίησε ότι η διοίκηση των αμερικανικών φυλακών, όπου κρατείται η Μπουτίνα, συμφώνησε στη μεταφορά της κρατούμενης σε «καθεστώς μίνιμουμ ασφάλειας».

Η Ρωσίδα, η οποία κατηγορείται πως ενεργούσε ως ξένη πράκτορας, βρίσκεται στην απομόνωση για 67 συνεχόμενες ημέρες.

Η 29χρονη, η οποία πρόσφατα αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, συνελήφθη στις 15 Ιουλίου, υπό την κατηγορία της συνωμοσίας και της δράσης ως ξένος πράκτορας, κατηγορίες τις οποίες αρνείται σθεναρά.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει επικρίνει έντονα την αμερικανική κυβέρνηση και έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες ως «σαφώς αβάσιμες», ζητώντας παράλληλα την άμεση αποφυλάκισή της.

Σχετικά:

Νέο αμερικανικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της Μπουτίνα
Αίτημα αποφυλάκισης της Μπουτίνα πριν τη δίκη υπέβαλε ο δικηγόρος της
Λαβρόφ προς Πομπέο: Να σταματήσει η δίωξη της Μπουτίνα
Διπλωματικές προσπάθειες της Μόσχας για την απελευθέρωση της Μπουτίνα
Tags:
πράκτορας, φυλακή, Μαρίγια Μπουτίνα, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK