07:46 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις ενστάσεις της για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη μετανάστευση εκφράζει και η Ιταλία, εν μέσω αυξανόμενων αντιδράσεων, ανακοινώνοντας τα σχέδιά της να μην παραστεί στη Διάσκεψη του ΟΗΕ.

Η Ιταλία δεν θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) που θα πραγματοποιηθεί, τον επόμενο μήνα στο Μαρόκο, με θέμα την παγκόσμια συμφωνία για τη μετανάστευση. 

«Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα πάει στο Μαρακές και δεν θα υπογράψει τη συμφωνία, γιατί το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό για να αποφασιστεί αποκλειστικά από την κυβέρνηση», σημείωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο της Ιταλίας. 

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, δεν απέκλεισε η χώρα να υπογράψει το αμφιλεγόμενο Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Τακτική και Ομαλή Μετανάστευση, τονίζοντας εντούτοις ότι τον τελικό λόγο θα τον έχει το κοινοβούλιο.

«Η κυβέρνηση δεν θα λάβει μέρος στο Μαρακές, διατηρώντας την επιλογή να υιοθετήσει το έγγραφο ή να μην το υιοθετήσει, μόνο αφ'ότου το κοινοβούλιο εκφράσει τη γνώμη του», ανέφερε ο Κόντε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA. 

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο έχει βρει απέναντί του αρκετές χώρες. Πρόσφατα η Σλοβενία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία, ενώ αρκετές χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Πολωνία, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν προτίθενται να συμμετέχουν στη συμφωνία, ενώ και οι ΗΠΑ αρνούνται να την υπογράψουν. 

Παράλληλα, στη διάσκεψη δεν θα λάβουν μέρος οι ΗΠΑ, η Αυστρία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, το Ισραήλ, η Ελβετία και η Αυστραλία. 

Η συμφωνία αναμένεται να υιοθετηθεί επίσημα στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Μαρόκο στις 10-11 Δεκεμβρίου. 

Tags:
μετανάστευση, πρόσφυγες, μετανάστες, ΟΗΕ, Ματέο Σαλβίνι, Τζουζέπε Κόντε, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK