21:12 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Το Κρεμλίνο στη Μόσχα

Κρεμλίνο: Μέρος των προκλήσεων το αίτημα Ποροσένκο προς το ΝΑΤΟ για πλοία στη Θάλασσα Αζόφ

© Sputnik / Alexey Druzhinin
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις μετά την παραβίαση από πλοία του ουκρανικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα (26)
0 10
Βρείτε μας

Το Κρεμλίνο θεωρεί πως το αίτημα του πρόεδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, προς το ΝΑΤΟ για ανάπτυξη πλοίων στη Θάλασσα του Αζόφ, είναι τμήμα της πολιτικής προκλήσεων πριν τις ουκρανικές εκλογές, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως το αίτημα του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο προς το ΝΑΤΟ να αναπτύξει πλοία στη Θάλασσα Αζόφ εντάσσεται σε πολιτική προκλήσεων λίγο πριν τις ουκρανικές εκλογές.

«Η ίδια η ερώτηση, φυσικά, στόχο έχει την περαιτέρω πρόκληση εντάσεων και τη συνέχιση σειράς προκλήσεων που βασίζεται στα προεκλογικά πολιτικά συμφέροντα του προέδρου Ποροσένκο», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση του Κρεμλίνου σχετικά με το αίτημα του Ουκρανού προέδρου προς το ΝΑΤΟ να στείλει πλοία στην περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό της Κυριακής.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει για την πιθανή απάντηση της Ρωσίας σε περίπτωση εισόδου πλοίων του ΝΑΤΟ στη Θάλασσα Αζόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η βάση της ερώτησης βασίζεται «στα εκλογικά και εγχώρια πολιτικά συμφέροντα του προέδρου Ποροσένκο».

Η δήλωση του Ντμίτρι Πεσκόφ έρχεται μετά από συνέντευξη του Ποροσένκο στη γερμανική ταμπλόιντ Bild όπου δήλωσε ότι το Κίεβο ελπίζει πως το ΝΑΤΟ θα στείλει πλοία στην περιοχή του συμβάντος στο στενό του Κερτς.

Το περιστατικό στο στενό του Κερτς σημειώθηκε στις 25 Νοεμβρίου, οπότε και πλοία του ουκρανικού Ναυτικού, οι κανονιοφόροι Berdyansk και Nikopol και το ρυμουλκό Yany Kapu διέσχισαν τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα. Σύμφωνα με τη ρωσική FSB, τα πλοία έπλευσαν προς το στενό του Κερτς, είσοδο στη Θάλασσα του Αζόφ, όπου και κατασχέθηκαν από τη Ρωσία καθώς δεν απάντησαν στο νόμιμο αίτημα να σταματήσουν. Οι ουκρανικές αρχές απάντησαν με την κήρυξη στρατιωτικού νόμου σε επιλεγμένες περιοχές της Ουκρανίας στα σύνορα με τη Ρωσία, καθώς και κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας και της Θάλασσας του Αζόφ, για 30 ημέρες.

Θέμα:
Οι εξελίξεις μετά την παραβίαση από πλοία του ουκρανικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα (26)

Σχετικά:

Κάλεσμα Ερντογάν σε Πούτιν και Ποροσένκο για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης
Πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα
Tags:
ΝΑΤΟ, Κρεμλίνο, Πέτρο Ποροσένκο, Ντιμίτρ Πεσκόφ, Κερτς, Θάλασσα του Αζόφ, Μαύρη θάλασσα, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK