21:17 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά την τριήμερη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου επί τάπητος τέθηκε η εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην ουκρανική Εκκλησία και το καταστατικό της.

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε στην σύνταξη του καταστατικού χάρτη της «Εκκλησίας της Ουκρανίας», με βάση και την απόφαση χορήγησης αυτοκεφαλίας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Η κίνηση αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου έρχεται «εν όψει της έκδοσης του πατριαρχικού και συνοδικού Τόμου» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το έγγραφο δεν καθορίζει την ημερομηνία της αυτοαποκαλούμενου «συμβουλίου ένωσης». Αρχικά αναμενόταν να οριστεί τον Δεκέμβριο. Οι αρχές του Κιέβου και η μη κανονική εκκλησία της Ουκρανίας αναμένουν να λάβουν τον τόμο σχετικά με την αυτοκεφαλία από την Κωνσταντινούπολη πριν το τέλος του έτους, αλλά ο τόμος μπορεί να παραληφθεί από ιέρεα της «ενωμένης εκκλησίας».

Η κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας έχει ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε τέτοια εκδήλωση.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε ανακοινώσει στις 11 Οκτωβρίου την εκκίνηση της διαδικασίας για την αυτοκεφαλία στην ουκρανική εκκλησία. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεώρησε τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως καταπάτηση του κανονικού εδάφους της Ρωσικής Εκκλησίας, με το Πατριαρχίο της Μόσχας να τις χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενες.

 

 

Σχετικά:

Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας
Tags:
Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK