12:07 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
Κόσμος

Τα μυστικά επιτυχίας της ρωσικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Η Μάσα και ο Αρκούδος»

Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας
© Sputnik

Το Sputnik επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας Animaccord στη Μόσχα, όπου δημιουργούνται τα επεισόδια της τρισδιάστατης σειράς κινούμενων σχεδίων Η Μάσα και ο Αρκούδος, για να αποκαλύψει τα μυστικά της επιτυχίας της.

Η σειρά των παιδικών τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων «Η Μάσα και ο Αρκούδος» που εξιστορεί τις περιπέτειες της κακομαθημένης Μασά και του φίλου της του Αρκούδου, εμπνευσμένη από μια ρωσική λαϊκή ιστορία με το ίδιο όνομα, ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και μέσα σε λίγα χρόνια έχει γίνει δημοφιλής όχι μόνο στη χώρα καταγωγής της, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Τα επεισόδια έχουν μεταφραστεί σε 35 γλώσσες και προβάλλονται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η ομάδα του Sputnik βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας παραγωγής Animaccord στη Μόσχα όπου δημιουργούνται τα επεισόδια της αγαπημένης σειράς, για να αποκαλύψει το μυστικό που την έχει κάνει τόσο επιτυχημένη. 

Το κάθε επεισόδιο έχει το δικό του σενάριο (storyboard), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι ήρωες, η πλοκή και οι διάφορες παραπομπές, που μπορεί να αφορούν το συγκεκριμένο επεισόδιο. Το επόμενο βήμα είναι η εικονογράφηση της ιστορίας στην πιο απλή της μορφή. Έπειτα, τα πάντα μετατρέπονται σε 3D και έτσι οι χαρακτήρες παίρνουν ζωή. Μετά τη διαδικασία του animation ακολουθεί το rendering (ολοκλήρωση και εξαγωγή του τρισδιάστατου καρτούν), η οποία προσθέτει περισσότερες λεπτομέρειες στην τελική εικόνα, δίνει πιο φωτεινά χρώματα και φως στις σκιές. Όταν ολοκληρωθούν η χρονομέτρηση του επεισοδίου, η προσθήκη των εικόνων, των ηχογραφήσεων με τα εφέ και η μουσική, το επεισόδιο είναι έτοιμο για εξαγωγή. Όσον αφορά τη μεταγλώττιση, σε αντίθεση με τις ρωσικές φωνές που ηχογραφούνται προτού δημιουργηθεί το επεισόδιο, όλες οι υπόλοιπες γλώσσες προστίθενται αφού ολοκληρωθεί. 

Για την δημιουργία ενός επεισοδίου επτά λεπτών δουλεύουν περίπου έξι εικονογράφοι, ενώ απαιτούνται γύρω στους εννιά μήνες για να ολοκληρωθεί. 

Όλη αυτή η σκληρή δουλειά που ρίχνει η ομάδα της παραγωγής έχει χάρισε στην σειρά «Η Μάσα και ο Αρκούδος» πάρα πολλά βραβεία. Ένα από αυτά είναι και το Κουμπί Διαμαντένιου Παιχνιδιού YouTube (YouTube Diamond Play Button). Αυτό το βραβείο μπορούν να το διεκδικήσουν μόνο κανάλια που έχουν τουλάχιστον 10.000.000 συνδρομητές.

Το επεισόδιο "Η Μάσα και ο χυλός" κατέκτησε την 4η θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών βίντεο σε ολόκληρη την ιστορία της YouTube με πάνω από 3 δισεκατομμύρια προβολές.

Tags:
κινούμενα σχέδια, καρτούν, κορίτσι, βίντεο, Αρκούδα, Η Μάσα και ο Αρκούδος, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO