Διαδηλώσεις στο Παρίσι.

Ανυποχώρητος ο Μακρόν μπροστά στα «κίτρινα γιλέκα», επί ποδός 6.000 αστυνομικοί στο Παρίσι

© AFP 2019 / Bertrand Guay
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σχεδόν 6.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ετοιμότητα αύριο στο Παρίσι, μετά τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων». Την ίδια ώρα, από το Μπουένος Άιρες, ο Μακρόν αποστέλλει το μήνυμα ότι δεν υποχωρεί.

Την πρόθεσή του να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των διαδηλωτών διεμήνυσε, από το Μπουένος Άιρες, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο των διαδηλώσεων που έχουν πραγματοποιήσει τα «κίτρινα γιλέκα» και καθώς οι Αρχές του Παρισιού ετοιμάζονται να τοποθετήσουν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, το Σάββατο, χιλιάδες αστυνομικούς, για να διασφαλίσουν τη διατήρηση της τάξης. 

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αργεντινή, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος της G20, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις κυβερνητικές πολιτικές, αν και ο ίδιος είπε ότι αναγνωρίζει τον «θυμό, την αγανάκτηση, τον πόνο μέρους των ανθρώπων που θέλουν μια καλύτερη ζωή». Ωστόσο, φάνηκε αποφασισμένος να μην «υποχωρήσει ποτές» στις πιέσεις των διαδηλωτών. 

Σημειώνεται ότι το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» διαμαρτύρεται για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων και των φόρων. Από την έναρξη των διαδηλώσεων, στις 17 Νοεμβρίου, έχουν λάβει μέρος περίπου 300.000 άνθρωποι.

Ο Μακρόν, αναφερόμενος στα «κίτρινα γιλέκα», αν και όχι άμεσα, ανέφερε ότι οι διαδηλώσεις συνιστούν πρόκληση για «τις δυνάμεις της χώρας, τους ανθρώπους και την κυβέρνηση».

Όπως έγινε γνωστό, περίπου 6.000 αστυνομικοί στο Παρίσι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα το Σάββατο, προκειμένου να διασφαλίσουν τη διατήρηση της ασφάλειας στη διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων». 

Tags:
κίτρινα γιλέκα, G20, Εμανουέλ Μακρόν, Αργεντινή, Μπουένος Άιρες, Γαλλία, Παρίσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK