11:52 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους αγάπη» τονίζει ο Ποντίφικας, στο νέο του βιβλίο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Η δύναμη της Θείας Κλήσης». Απαγορευμένη από το 2005 η ομοφυλοφιλία στις τάξεις της Καθολικής Εκκλησίας.

Εκτενείς αναφορές στην ομοφυλοφιλία εντός του κόλπου των Καθολικών κληρικών κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος στο νέο του βιβλίο, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύονται στην εφημερίδα «The Guardian».

«Οι ομοφυλόφιλοι δεν θα έπρεπε να εντάσσονται στον κλήρο των Καθολικών, καθώς δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους αγάπη» επισημαίνει μεταξύ άλλων. Και συνεχίζει: «Το θέμα της ομοφυλοφιλίας είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να διακρίνεται από την αρχή στους υποψήφιους (σ.σ. κληρικούς)».

«Στις κοινωνίες φαίνεται πως η ομοφυλοφιλία είναι της "μόδας" και αυτό, με κάποιον τρόπο, επηρεάζει και τη ζωή της εκκλησίας» γράφει ο Ποντίφικας, στο νέο του βιβλίο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Η δύναμη της Θείας Κλήσης».

«Είναι κάτι που με ανησυχεί» συμπληρώνει και υπογραμμίζει ότι όλοι οι κληρικοί θα πρέπει να λαμβάνουν όρκο αποχής από οποιασδήποτε μορφής σεξουαλική επαφή.

Υπενθυμίζεται ότι το 2005, η Καθολική Εκκλησία απαγόρευσε την ομοφυλοφιλία στους κληρικούς, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για… αμαρτία.

«Στη εκκλησιαστική και ιερατική ζωή, δεν υπάρχει χώρος γι' αυτού του είδους την αγάπη. Επομένως, η εκκλησία προτείνει να μην γίνονται αποδεκτοί όσοι έχουν αυτή τη γενετική τάση» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βατικανό έχει επανειλημμένως θορυβηθεί από σκάνδαλα σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής, κατηγορούμενος πως συμβάλλει στη συγκάλυψη αυτών των περιστατικών. 

Σχετικά:

Πάπας Φραγκίσκος για αμβλώσεις: Είναι σαν να προσλαμβάνεις «πληρωμένο δολοφόνο»
Το σεξ είναι δώρο Θεού, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος και «ξεσηκώνει» το Twitter
Έρευνα για σεξουαλικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ διέταξε Πάπας Φραγκίσκος
Tags:
ομοφυλοφιλία, Καθολική Εκκλησία, πάπας Φραγκίσκος, Βατικανό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK