ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα έγγραφα για το βρετανικό πρότζεκτ «Integrity Initiative» έδωσαν στη δημοσιότητα οι Anonymous, ζητώντας τη διεξαγωγή ανοιχτής έρευνας γύρω από το εν λόγω πρότζεκτ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Στις αρχές του Νοεμβρίου δημοσιεύσαμε ένα μεγάλο μέρος των εγγράφων που σχετίζονται με το πρότζεκτ Integrity Initiative. Το Integrity Initiative επιβεβαίωσε την εγκυρότητά τους, όμως δεν θεωρούν σχετικές τις πληροφορίες», αναφέρουν οι Anonymous σε ανακοίνωσή τους, μετά από προηγούμενες δημοσιεύσεις εγγράφων, βάσει των οποίων οι Anonymous υποστήριζαν ότι η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποιούσε μυστικά ένα δίκτυο οργανισμών στην Ευρώπη που δραστηριοποιείται κατά της «παραπληροφόρησης», προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών κρατών — μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Στη νέα τους ανακοίνωση, οι Anonymous σημειώνουν ότι η οργάνωση και οι χορηγοί της δεν έχουν ικανοποιήσει τα αιτήματά του, αλλά ούτε και οι ηγέτες της ΕΕ ή οι διεθνείς οργανώσεις έχουν αντιδράσει, «αν και άνθρωποι από πολλές χώρες έδειξαν μεγάλη ανησυχία για το ζήτημα».

Οι Anonymous σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν να δημοσιοποιούν τα έγγραφα του πρότζεκτ Integrity Initiative, μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για μια ανοιχτή και εξονυχιστική έρευνα για τη δράση του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν σχετίζονται με τη Γερμανία, την Ισπανία, αλλά και την Ελλάδα και περιλαμβάνουν «ψεύτικες αποδίξεις για εμπλοκή της Ρωσίας στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας που διαδόθηκαν μεταξύ των Ισπανών πολιτικών και των ΜΜΕ», μία αξιολόγηση από ΜΜΕ για την υπόθεση Σκριπάλ και μία έρευνα «για τους παράγοντες ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα που είχαν στόχο τη δυσφήμηση των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ, του Ιβάν Σαββίδη και άλλων ανεπιθύμητων ανθρώπων».

Στις 23 Νοεμβρίου, οι Anonymous έφεραν στη δημοσιότητα έγγραφα για το πρότζεκτ ονόματι «Integrity Initiative», το οποίο χρηματοδοτούνταν από τη βρετανική κυβέρνηση. Οι Anonymous έκαναν λόγο για μια «μυστική υπηρεσία μεγάλης κλίμακας» που δημιουργήθηκε από το Λονδίνο, για να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών.

Tags:
Integrity Initiative, Anonymous, Ρωσία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK