13:34 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει ευθύνη να φέρει εις πέρας το Brexit, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα θα έχει δουλειά σε δύο εβδομάδες.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι απέρριψε τα σενάρια για πιθανή παραίτηση σε περίπτωση που αποτύχει να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική έγκριση για τη συμφωνία με την ΕΕ σχετικά με την μετά-Brexit εποχή. Η κρίσιμη ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου.

«Θα έχω ακόμα τη δουλειά μου σε δύο εβδομάδες» δήλωσε σε συνέντευξή της στο δίκτυο ITV.

Τόνισε ότι η δουλειά της ήταν να διασφαλίσει πως η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα που οι πολίτες απαίτησαν.

«Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσει ότι θα κάνουμε αυτό που μας ζήτησε ο κόσμος: Να φύγουμε από την ΕΕ αλλά με τρόπο που είναι για καλό τους» υπογράμμισε η Μέι.

Η δήλωση της Μέι έρχεται μετά από δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα και έδειχνε ότι η υποστήριξη του κοινού για τη συμφωνία διπλασιάστηκε μεν στο 27% αλλά η πλειονότητα παραμένει αντίθετη.

Στις 14 Νοεμβρίου η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο της συμφωνία για το Brexit. Οι περισσότερες αντιπαραθέσεις έχουν ξεσπάσει για τα 40 δις. Λίρες που θα πρέπει να καταβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ ως «λογαριασμό διαζυγίου», καθώς και η αδιευκρίνιστη κατάσταση με τα σύνορα που θα έχει η Μ. Βρετανία με την ΕΕ στην νότια Ιρλανδία.

Tags:
Brexit, ΕΕ, Τερέζα Μέι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK