ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Αναζητούμε διάλογο με τη Ρωσία και φιλοδοξούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Στόλτενμπεργκ, λίγο πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ στηρίζει την ιδέα ελέγχου των όπλων και είναι έτοιμο για συνομιλίες με τη Ρωσία, όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρός συνήγορος υπέρ του ελέγχου όπλων για να μας κάνει όλους πιο ασφαλείς. Αναζητούμε διάλογο με τη Ρωσία και φιλοδοξούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις. Αλλά για να το κάνουμε αυτό εφικτό, η Ρωσία πρέπει να ευθυγραμμιστεί εξ ολοκλήρου με τις διεθνείς της δεσμεύσεις», είπε ο Στόλτενμπεργκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. 

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για τη συνθήκη INF

Παράλληλα, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ αξιολογεί την κατάσταση και θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των μελών της Συμμαχίας. 

Σημειωτέον ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται δύο μήνες αφ'ότου το ΝΑΤΟ δήλωσε έτοιμο για τη συνέχιση διαλόγου στο θέμα της INF με τη Ρωσία. 

Tags:
INF, όπλα, ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK