Διαδηλώσεις στο Παρίσι.

Τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» υποστηρίζουν οι Γάλλοι, τι λένε για τα επεισόδια

© AFP 2019 / Bertrand Guay
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Με το μέρος των «κίτρινων γιλέκων» τάσσονται επτά στους δέκα Γάλλοι, στηρίζοντας τις διαδηλώσεις τους για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, παρά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στη γαλλική πρωτεύουσα - και όχι μόνο.

Υπέρ των διαδηλώσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» τάσσεται το 72% των Γάλλων, σύμφωνα με έρευνα του ευρωπαϊκού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTL. 

Η έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, δείχνει ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων στηρίζουν τις διαδηλώσεις, παρά το γεγονός ότι εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια σε αρκετές γαλλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Παρίσι. 

Εντούτοις, το 85% των ερωτηθέντων δήλωσε συγκλονισμένο από τη βία και καταδίκασε τα επεισόδια.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» βρίσκεται στους δρόμους από τις 17 Νοεμβρίου και διαδηλώνει ενάντια στις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στο Παρίσι, αφήνοντας πίσω 133 τραυματίες και πολλές καταστροφές σε οχήματα και κτίρια. Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί, όταν ασθενοφόρα βγήκαν στους δρόμους, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τα «κίτρινα γιλέκα», αποκλείοντας την Πλατεία Κονκόρντ στο Παρίσι. 

Tags:
δημοσκόπηση, κίτρινα γιλέκα, διαδηλώσεις, επεισόδια, Παρίσι, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK