08:19 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Πατρίσια Καρβέλας.

Έδιωξαν γυναίκα δημοσιογράφο από την Αυστραλιανή Βουλή για το μπλουζάκι που φορούσε

© Φωτογραφία: YouTube/George Newhouse
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι ενδυματολογικές επιλογές μίας διακεκριμένης δημοσιογράφου του ABC οδήγησαν στην απομάκρυνσή της από το τα δημοσιογραφικά θεωρεία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του αυστραλιανού κοινοβουλίου.

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Αυστραλία η απομάκρυνση διακεκριμένης δημοσιογράφου από τα δημοσιογραφικά θεωρεία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου, λόγω του γεγονότος πως οι ενδυματολογικές της επιλογές δεν συνάδουν με τους αυστηρούς κώδικες ενδυμασίας και συμπεριφοράς. Ο λόγος για την Πατρίσια Καρβέλας, δημοσιογράφο του ABC, η οποία αποχώρησε αλλά δημοσίευσε τα «διαπιστευτήρια» στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Μόλις με έδιωξαν από το κοινοβούλιο γιατί έδειξα πολύ δέρμα», έγραψε.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της, η Καρβέλας εξηγεί πως δεν πρόβαλε καμία αντίσταση κατά την απομάκρυνσή της από την αίθουσα, επιμένοντας ωστόσο ότι αυτοί οι κανόνες είναι ξεπερασμένοι.

​Σύμφωνα με τους κανόνες συμπεριφοράς και τον ενδυματολογικό κώδικα της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι γυναίκες υποχρεούνται να ακολουθούν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα. Για τους άνδρες, αυτός περιλαμβάνει παντελόνι, σακάκι, πουκάμισο και γραβάτα και ένα παρόμοιο ντύσιμο για τις γυναίκες.

Συνάδελφος της κοινοποίησε μια φωτογραφία που αποδείκνυε ότι η Πατρίσια δεν ήταν η πρώτη γυναίκα που έκανε μια τέτοια εμφάνιση, όπως και η πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

​Το Εργατικό Κόμμα ζήτησε από τον Πρόεδρο Τόνι Σμιθ να εξετάσει το θέμα, ενώ δεν ήταν λίγοι οι δημοσιογράφοι και οι βουλευτές που υπερασπίστηκαν τη δημοσιογράφο.

Tags:
κώδικας, ABC, Κοινοβούλιο, δημοσιογράφος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK