Διαδηλώσεις στη Γαλλία, στους δρόμους και οι μαθητές.

Διαμαρτύρονται και οι μαθητές στη Γαλλία: Απέκλεισαν σχολεία, βγήκαν στον δρόμο (Βίντεο)

© AFP 2019 / Nicolas Tucat
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα και οι μαθητές στη Γαλλία, εν μέσω ενός γενικού κλίματος διαμαρτυρίας στη χώρα και στον απόηχο των τελευταίων επεισοδίων που συνιστούν σημαντική πρόκληση για τη γαλλική κυβέρνηση.

Την είσοδο σε περίπου 100 σχολεία σε ολόκληρη τη Γαλλία απέκλεισαν οι μαθητές που διαδηλώνουν για τις μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. 

Στην περιοχή της Ωβέρν-Ρον-Αλπ, οι μαθητές — μερικοί εκ των οποίων δήλωναν υποστηρικτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» — πέταξαν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, και στις περιοχές Μπουργκόν-Φρανς-Κομτ, Σαντρ-Βαλ ντε Λουάρ και Κορσική, όπως και στο Παρίσι, μεταξύ άλλων.

​Η μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση που τίθεται υπό αμφισβήτηση υιοθετήθηκε στις 8 Μαρτίου και τροποποίησε τις συνθήκες, βάσει των οποίων οι μαθητές γίνονται δεκτοί στα πανεπιστήμια. Οι αλλαγές τέθηκαν σε ισχύ στις 8 Σεπτεμβρίου.

 Οι νέες αυτές αντιδράσεις των μαθητών λαμβάνουν χώρα μετά από τα βίαια επεισόδια του Σαββατοκύριακου, στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων, και ενώ νωρίτερα σήμερα, είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 100 άτομα — εργαζόμενοι σε παραϊατρικά επαγγέλματα, αποκλείοντας τους δρόμους γύρω από την Πλατεία Κονκόρντ στο Παρίσι. 

Tags:
επεισόδια, διαδηλώσεις, μαθητές, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK