08:17 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Υποβρύχιο κλάσης Borei.

Θαλάσσιες δοκιμές πραγματοποιεί το αναβαθμισμένο πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Borei (Βίντεο)

© Sputnik . Ildus Gilyazutdinov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Θαλάσσιες δοκιμές εκτελεί το πρώτο ρωσικό βαλλιστικό πυρηνικό υποβρύχιο της αναβαθμισμένης κλάσης Borei-A, με τη Μόσχα να συνεχίζει ακάθεκτη το πρόγραμμα ναυπήγησης υποβρυχίων.

Το πρώτο ρωσικό βαλλιστικό πυρηνικό υποβρύχιο της αναβαθμισμένης κλάσης Borei-A φέρεται ότι βρίσκεται σε στάδιο θαλάσσιων δοκιμών, ένα κεντρικής σημασίας στάδιο πριν την επίσημη παράδοσή του στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρει σε δημοσίευμα του το RT.

Η κλάση Borei πρόκειται να αντικαταστήσει τα παλαιότερα υποβρύχια τύπου Akula και Delfin, αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά της ρωσικής ναυτικής συνιστώσας της πυρηνικής αποτροπής της χώρας (η αποτροπή πυρηνικής επίθεσης από εχθρική δύναμη με βάσει τη δυνατότητα εξαπόλυσης ανταποδοτικού πλήγματος από ξηρά, θάλασσα και αέρα).

Μεταφέρουν 16 πυραύλους Bulava ως πρωταρχικό εξοπλισμό τους και μπορούν επίσης να εξαπολύουν πυραύλους τύπου cruise από σωλήνες τορπιλών.

Συνεχίζοντας, το Knyaz Vladimir είναι το πρώτο υποβρύχιο που κατασκευάστηκε ως αναβαθμισμένη έκδοση Borei-A, ενσωματώνοντας νέα βελτιωμένα συστήματα επικοινωνίας, χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και καλύτερες καμπίνες πληρώματος. Καθελκύστηκε το 2012 και εντάχθηκε σε ενεργό υπηρεσία τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το bmpd, ένα έγκριτο ρωσικό ιστολόγιο για την άμυνα, στις 28 Νοεμβρίου το υποβρύχιο αναπτύχθηκε για θαλάσσιες δοκιμές από τον κατασκευαστή του, τα ναυπηγεία Sevmash, στη ναυτική βάση του Severodvinsk. Αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Επί του παρόντος, τρία υποβρύχια της κλάσης Borei — ο Yuriy Dolgorukiy, ο Aleksandr Nevskiy και ο Vladimir Monomakh — βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία με το ρωσικό ναυτικό. Τέθηκαν σε ενεργό υπηρεσία το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2014. Ακόμη, αξίζει να επισημανθεί πως τα υποβρύχια της συγκεκριμένης κλάσης χρησιμοποιούνται τακτικά ως πλατφόρμες για τις δοκιμές των υποβρυχίως εκτοξευόμενων βαλλιστικών πυραύλων (Submarine Launched Ballistic Missile — SLBM) Bulava.

Ολοκληρώνοντας, τέσσερα άλλα υποβρύχια της κλάσης Borei-A βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, με τα σχέδια για δύο επιπλέον σκάφη να έχουν ήδη ανακοινωθεί. Μια διαφορετική έκδοση, η Borei-B, η οποία ενσωματώνει νέο σύστημα πρόωσης και άλλες αναβαθμίσεις, αναπτύσσεται από το σχεδιαστικό γραφείο Rubin, βασικό σχεδιαστή της κλάσης.

Tags:
πύραυλοι, πυρηνικό υποβρύχιο, Borei, Bulava, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK