Άρμα μάχης σε στρατιωτική παρέλαση για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Φόρος τιμής στον «πατέρα» των ιστορικών αρμάτων μάχης Τ-34

© Sputnik / Grigory Sysoyev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η ρωσική εταιρεία Uralvagonzavod απέτισε φόρο τιμής στον Μιχαήλ Κοσκίν, τον εφευρέτη των ιστορικών αρμάτων μάχης «T-34», στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Defense Expo».

Τη συμπλήρωση 120 ετών από τη γέννηση του επιφανή εφευρέτη των αρμάτων μάχης «T-34», Μιχαήλ Κοσκίν, τίμησε η ρωσική εταιρεία Uralvagonzavod (UVZ), στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Defense Expo», η οποία λαμβάνει χώρα στην Αίγυπτο.

Η UVZ απέτισε φόρο τιμής στον σχεδιαστή με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Για πρώτη φορά, διοργάνωσε ένα αγώνα τριών γενεών αρμάτων: «T-34», «T-72» και «Τ-90C». Η «κούρσα» έλαβε χώρα σε απομακρυσμένη περιοχή των Ουράλιων Όρων, σε θερμοκρασία —20 βαθμών Κελσίου.

Ο γενικός διευθυντής της UVZ, Αλεξάντερ Ποταπόφ, ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο στο πλαίσιο της έκθεσης, αναφέρθηκε στον Κοσκίν με τα θερμότερα λόγια:

«Ο Μιχαήλ Κοσκίν αναγνωρίζεται ως ένας από τους ιδρυτές της εθνικής σχολής παραγωγής αρμάτων μάχης και το "T-34" αποτελεί πρόγονο των σύγχρονων τανκς. Όλα τα μοντέλα, τα οποία κατασκευάστηκαν από τα εργοστάσιά μας στη μεταπολεμική περίοδο, έχουν ενσωματώσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το σχέδιο και την εμπειρία μάχης του θρυλικού "T-34". Επιπλέον, τo "Τ-34" συγκαταλέγεται στα πρώτα άρματα, τα οποία εξάχθηκαν ευρέως, και η Αίγυπτος ήταν μία από τις πρώτες αραβικές χώρες που έκανε χρήση των υπηρεσιών του».

Ο Κοσκίν εφηύρε το «T-34» το 1939. Η σχεδίαση, η απλότητα και η αξιοπιστία του, το κατέστησε ένα από σημαντικότερα επιτεύγματα της μηχανικής τεχνολογίας στον 20ο αιώνα.

Μέχρι σήμερα, τα «Τ-34» συγκαταλέγονται στα πλέον αξιομνημόνευτα σοβιετικά άρματα, όπως και από τα καλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλοί ειδικοί μάλιστα, διαχρονικά, αναγνώρισαν την υπεροχή τους στην ικανότητα διέλευσης, ευελιξίας και κινητικότητας.

Η τελευταία του έκδοση, τα άρματα «Τ-35-85», παραμένει σε δράση σε ορισμένες χώρες. Άλλωστε, οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις προμηθεύονται τα συγκεκριμένα άρματα από το 1955, μαζί με άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό της Σοβιετικής Ένωσης.

Η UVZ συμμετείχε στην έκθεση EDEX-2018 ως μέλος της κοινής ρωσικής αποστολής της Rosoboronexport.

Οι δύο άλλοι συμμετέχοντες του αγώνα, τα άρματα «Τ-72» και «Τ-90», στις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους, θα παρουσιαστούν στο αιγυπτιακό Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου του 2018.

Tags:
άρμα μάχης, τανκ, Αίγυπτος, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK