Ο ποταμός Έβρος

Μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί από το κρύο σε τουρκικά χωριά στον Έβρο

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι σοροί τριών μεταναστών εντοπίστηκαν σε χωριά της Αδριανούπολης κοντά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Πιστεύεται ότι πέθαναν από το κρύο. Ευθύνες στις ελληνικές αρχές φέρεται να επιρρίπτει Αφγανός που γνώριζε ένα από τα θύματα.

Τις σορούς τριών μεταναστών εντόπισαν οι αρχές σε τουρκικά χωριά της Αδριανούπολης, κοντά στα σύνορα με τον Έβρο, όπως ανέφεραν δυνάμεις ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu.

Οι μετανάστες πιστεύεται ότι πέθαναν από το κρύο. Οι σοροί τους εστάλησαν στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου.

Ο ένας εκ των μεταναστών που έχασε τη ζωή του πιστεύεται ότι καταγόταν από το Αφγανιστάν.

Ο 29χρονος Αφγανός, Τζαμαλβτίν Μαλάνγκι, που δήλωσε ότι γνώριζε έναν από τους μετανάστες, μίλησε με δημοσιογράφους. Ο άντρας που κρατείται από τη χωροφυλακή, περιέγραψε πώς έφτασαν στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, αλλά αργότερα εστάλησαν πίσω στην Τουρκία από Έλληνες στρατιώτες.

«Κινηθήκαμε προς ένα χωριό κοντά στο δάσος (στην Ελλάδα). Ζητήσαμε βοήθεια χτυπώντας τις πόρτες Ελλήνων χωρικών», είπε.

«Τη στιγμή εκείνη, η Ελληνική Αστυνομία ήρθε και μας έπιασε. Αρχικά μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και κατόπιν στις όχθες του ποταμού. Μας υποχρέωσαν να ανέβουμε στο σκάφος και μας έστειλαν πίσω» στην Τουρκία, αφηγείται, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο.

Tags:
μετανάστες, αστυνομία, Αδριανούπολη, Ελλάδα, Τουρκία, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK