06:43 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου κ. Ντμίτρι Πεσκόφ αναφορικά με το ενδεχόμενο διαμετακόμισης ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την ευρωπαϊκή αγορά.

Στο ενδεχόμενο μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, κ. Ντμίτρι Πεσκόφ. Ειδικότερα, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε πως «η διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας θα μπορεί πιθανότατα να συνεχιστεί και μετά την έναρξη της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream-2».

«Στην πραγματικότητα, αυτή η μεταφορά θα είναι δυνατή, αλλά και πάλι, όλα εξαρτώνται από την ουκρανική πλευρά», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση της Γερμανικής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τονίζει την ανάγκη να εξασφαλιστεί η διαμετακόμιση μεγαλύτερων ποσοτήτων ρωσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.

«Δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε τη μεταφορά μετά τη θέση σε λειτουργία του Nord Stream 2, αυτή η μεταφορά μπορεί να συνεχιστεί», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προηγουμένως εκφράσει και εκείνος αυτή τη θέση.

Παρά τις συνεχείς ισχυρισμούς των Ουκρανών αξιωματούχων για τον «κίνδυνο» που δημιουργεί ο αγωγός, το Βερολίνο επανέλαβε επανειλημμένα την υποστήριξή του στο έργο του Nord Stream 2, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για καθαρά εμπορικό έργο που ωφελεί τόσο την Ευρώπη όσο και τη Ρωσία.

Κατάσταση στη Γαλλία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία, σημειώνοντας ότι είναι μια εσωτερική υπόθεση της χώρας, «αυτό είναι ένα αποκλειστικά εσωτερικό θέμα της Γαλλίας. Το μόνο που είναι σημαντικό για εμάς είναι ότι αυτές οι διαμαρτυρίες… δεν έχουν ως αποτέλεσμα θανάτους ή τραυματισμούς, ειδικά Ρώσων πολιτών, φυσικά».

Tags:
φυσικό αέριο, Ντμίτρι Πέσκοφ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK