04:45 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει πως ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, συζήτησε με τον πρόεδρο του Ισημερινού για την παράδοση του Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Λένιν Μορένο, και οι σύμβουλοί του συζήτησαν το 2017 με τον επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, τρόπους που μπορούν να βγάλουν τον Τζούλιαν Ασάνζ από την πρεσβεία στο Λονδίνο, όπως μετέδωσαν οι New York Times, επικαλούμενοι τρεις ανθρώπους με γνώση των συνομιλιών.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, το πρώην στέλεχος του Τραμπ, που φέρεται να έχει παρουσιάσει τον εαυτό του ως σύνδεσμο με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, ταξίδεψε στο Κίτο ώστε να διευκολύνει μια συμφωνία μεταξύ Κινέζων επενδυτών και τον ενεργειακό τομέα του Ισημερινού. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέκυψε και το θέμα της έκδοσης του ιδρυτή των WikiLeaks.

Ο Μορένο και οι αξιωματούχοι φέρονται να δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να συμβάλλουν ώστε ο Ασάνζ να βγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, με αντάλλαγμα παραχωρήσεις από τις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Μάναφορτ φέρεται να δηλώνει, σύμφωνα με τους New York Times, ότι ο Μορένο έθεσε το ζήτημα για τον Ασάνζ και εξέφρασε «την επιθυμία να βγάλει τον Τζούλιαν Ασάνζ από την πρεσβεία του Ισημερινού», ενώ ο Μάναφορτ «άκουσε αλλά δεν έδωσε υποσχέσεις καθώς αυτό ήταν δευτερεύον αναφορικά με τον σκοπό της συνάντησης».

Ωστόσο, οι συνομιλίες τερματίστηκαν χωρίς να προκύψει κάτι αφότου αρκετές μέρες αργότερα, ο Ρόμπερτ Μίλερ διορίσθηκε ειδικός εισαγγελέας για να ερευνήσει τη φερόμενη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Ο Μάναφορτ φέρεται να ήταν ο πρώτος υπό διερεύνηση στόχος του Μίλερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φόβοι για άρση της ασυλίας του Ασάνζ μετά την αλλαγή του πρέσβη του Εκουαδόρ στη Βρετανία

Οι New York Times τονίζουν ότι δεν υπάρχει απόδειξη πως ο Μάναφορτ ενημέρωσε τη διοίκηση Τραμπ για τις συνομιλίες σχετικά με τον Ασάνζ ή ότι υπάρχει οποιαδήποτε συσχέτιση με τη δημοσίευση στα WikiLeaks μια σειρά μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος που φέρονται να υπεκλάπησαν από «Ρώσους κατασκόπους» εν μέσω της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του Μάναφορτ διευκρίνισε επίσης ότι «δεν υπήρξε καμία αναφορά στη Ρωσία στη συνάντηση» με τον πρόεδρο του Ισημερινού.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται μια βδομάδα μετά από δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Guardian στο οποίο αναφερόταν ότι ο Μάναφορτ είχε επισκεφτεί τον Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού το 2013, το 2015 και την άνοιξη του 2016 οπότε και εντάχθηκε στην εκστρατεία του Τραμπ. Το δημοσίευμα χαρακτηρίστηκε ως «εντελώς ψευδές και σκοπίμως δυσφημιστικό» από τον Μάναφορτ, ενώ ο Ασάνζ απειλεί να μηνύσει το βρετανικό Μέσο για «κατασκευασμένο» δημοσίευμα. 

Σχετικά:

Ο Ασάνζ αποχωρίζεται τη γάτα του για να την απαλλάξει από την απομόνωση
Tags:
WikiLeaks, Πολ Μάναφορτ, Ντόναλντ Τραμπ, Τζούλιαν Ασάνζ, Λένιν Μορένο, Λονδίνο, Εκουαδόρ, Ισημερινός, Βρετανία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK