08:12 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι

Γάλλος πρωθυπουργός: Στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

© AFP 2019 / Abdulmonan Eassa
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σε τηλεοπτικό μήνυμα, όπου ανακοινώθηκε ότι στη διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι, προχώρησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γαλλία, από την έναρξη των διαδηλώσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», όπως γνωστοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρντ Φιλίπ. 

«Από την έναρξη των διαδηλώσεων, τέσσερις από τους συμπατριώτες μας πέθαναν. Εκατοντάδες πολίτες, και ειδικότερα, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν, σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρά», είπε ο Φιλίπ, στη διάρκεια δηλώσεών του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση. 

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή τριών δημοσιονομικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης στις τιμές των καυσίμων (ενάντια στην οποία διαμαρτύρονται τα «κίτρινα γιλέκα), εν μέσω των βίαιων επεισoδίων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. 

Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησαν στη Γαλλία στις 17 Νοεμβρίου. 

Την Κυριακή, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών στο Παρίσι, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν 133 άνθρωποι και 412 τέθηκαν υπό κράτηση, καθώς προκλήθηκαν και εκτεταμένες ζημιές σε οχήματα και κτίρια.  

Tags:
νεκροί, κίτρινα γιλέκα, επεισόδια, διαδηλώσεις, Παρίσι, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK