10:14 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
O Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα με το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας

Η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αποκάλεσε το πρωτόκολλο «σκουπίδια»

© AP Photo / John Stillwell
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ δήλωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε χαρακτηρίσει το αυστηρό βρετανικό βασιλικό πρωτόκολλο ως «σκουπίδια», κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τότε προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ στη Βρετανία.

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις της Μισέλ Ομπάμα για τις εμπειρίες που αποκόμισε από την οκταετία που διένυσε ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της προώθησης του νέου της βιβλίου με τίτλο «Becoming», η Μισέλ Ομπάμα προχώρησε σε μια αποκάλυψη και για τη βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β'.

Η Ομπάμα αφιέρωσε αρκετές σελίδες στην αυτοβιογραφία της στην Ελισάβετ.

Σε εκδήλωση για την προώθηση του βιβλίου στη Βρετανία, η Μισέλ Ομπάμα, όμως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας τη στάση της βασίλισσας για το βασιλικό πρωτόκολλο.

Η ίδια τονίζει ότι όταν βρέθηκε στα βρετανικά ανάκτορα το 2016 με τον σύζυγό της, ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη να μην παραβιάσει το αυστηρό πρωτόκολλο, όμως η μονάρχης την καθησύχασε.

«Είχα συνέχεια το πρωτόκολλο στο μυαλό μου και σκεφτόμουν "μην στραβοπατήσεις στη σκάλα, μην αγγίξεις κανέναν ό,τι και να γίνει" και η βασίλισσα λέει "απλά μπες μεσα και κάτσε όπου να 'ναι". Σου λέει κάτι, εσύ θυμάσαι το πρωτόκολλο και εκείνη λέει "Είναι όλα σκουπίδια, απλά μπες μέσα», δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, καθώς κάποιοι εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Tags:
βασιλικό πρωτόκολλο, Μπάρακ Ομπάμα, Ελισάβετ Β', Μισέλ Ομπάμα, ΗΠΑ, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK