ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμβουλος του Κρεμλίνου τόνισε ότι οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Τουρκίας είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν μια νέα συνάντηση για τη Συρία, με τη συμμετοχή και της Γαλλίας.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να πραγματοποιήσουν την επόμενη τετραμερή συνάντησή τους για τη Συρία, με τη συμμετοχή της Γαλλίας, το πλαίσιο του λεγόμενου «κουαρτέτου της Κωνσταντινούπολης».

Όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ, οι τρεις παραπάνω ηγέτες επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συναντηθούν στο παραπάνω πλαίσιο στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Αργεντινή.

«Συμφωνήθηκε με τον Ερντογάν και τη Μέρκελ ότι μπορεί να υπάρξει μια τετραμερής συνάντηση, όποτε είναι απαραίτητο. Αυτό προϋποθέτει τη συμμετοχή του Πούτιν, του Ερντογάν, της Μέρκελ και του Μακρόν», τόνισε ο Ουσάκοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Μπορεί να μη γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Πιθανόν δε θα θέλουν να συναντώνται στην Κωνσταντινούπολη συνέχεια. Αν συμφωνηθεί να γίνει αυτή η τετραμερής συνάντηση, τότε παράλληλα θα αποφασιστεί και ο οικοδεσπότης», σημείωσε ο σύμβουλος.

«Τώρα, υπάρχει προκαταρκτική ετοιμότητα στους ηγέτες των χωρών για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνάντησης αν είναι απαραίτητο», τόνισε ο Ουσάκοφ.

Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Άνγκελα Μέρκελ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Συρία, Γαλλία, Τουρκία, Γερμανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK