15:55 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κινήσεις που ανατρέπουν τα δεδομένα στην άμυνα, προχωρούν Μόσχα και Νέο Δελχί, με τις δύο χώρες να μελετούν το ενδεχόμενο να μειώσουν περαιτέρω τη χρήση του δολαρίου σε εμπορικές συναλλαγές που αφορούν πωλήσεις οπλικών συστημάτων.

Το Νέο Δελχί και η Μόσχα εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταβάλλουν συχνότερα πληρωμές αμυντικών συμβολαίων σε εθνικά νομίσματα μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για την παράδοση ρωσικών συστημάτων S-400 στην Ινδία, δήλωσε ο Πρεσβευτής της Ινδίας στη Ρωσία Δ. Μπαλά Βενκάτσεχ Βάρμα.

Ο πρέσβης, υπογράμμισε πως «έχουμε κοινή αντίληψη για το πώς θα πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις συμβάσεις που έχουμε συνάψει με τη Ρωσία. Δεν είναι μόνο οι S-400, υπάρχουν και άλλες συμβάσεις που υπόκεινται σε συζητήσεις για την εξεύρεση νέων τρόπων πληρωμής… Δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά η γενική κατεύθυνση είναι… η μεγαλύτερη χρήση των εθνικών νομισμάτων. Έτσι, θα υπάρξουν πληρωμές σε ρουπίες και ρούβλια, και σκοπεύουμε να το προωθήσουμε σε αμοιβαία αποδεκτή βάση».

Ερωτηθείς για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο πρεσβευτής ανέφερε ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη, με τις πρώτες παραδόσεις των αμυντικών συστημάτων να πραγματοποιούνται το 2020. Ακόμη, ο πρεσβευτής τόνισε πως «το S-400 είναι, φυσικά, ένα εξαιρετικό σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ινδία προωθεί τη συνεργασία με τη Ρωσία γι' αυτό… Είναι ένα αμυντικό σύστημα το οποίο είναι εξαιρετικά καλό από την άποψη της εναέριας άμυνας σε ένα πολύ, πολύ υψηλό τεχνικό επίπεδο και, ως εκ τούτου, είμαστε ευτυχείς που η σύμβαση αυτή έχει ολοκληρωθεί».

Η δήλωση αυτή έγινε μετά τη σύναψη σύμβασης στις αρχές Οκτωβρίου από τη Μόσχα και το Νέο Δελχί για τις παραδόσεις των ρωσικών S-400 στην Ινδία. Η συμφωνία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία. Σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή Πρωθυπουργό Γιούρι Μπορίσοφ, η σύμβαση αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει υπογραφεί στο ρωσικό εθνικό νόμισμα.

Τον Σεπτέμβριο, μετά από συνάντηση της διακυβερνητικής επιτροπής εμπορίου Ρωσίας-Ινδίας, ο κ. Μπόρισοφ δήλωσε ότι οι δύο χώρες σκόπευαν να ενισχύσουν το διμερές εμπόριο σε εθνικά νομίσματα.

Καταλήγοντας, υπενθυμίζεται πως το S-400 συνιστά ένα ρωσικό αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό-αντιπυραυλικό σύστημα επόμενης γενιάς. Δύναται να μεταφέρει τρεις διαφορετικούς τύπους βλημάτων, ικανών να καταστρέψουν μια ποικιλία εναέριων στόχων όπως αεροσκάφη ή βαλλιστικούς πυραύλους σε μικρή και έως και μεγάλη απόσταση.

Tags:
εθνικά νομίσματα, S-400, άμυνα, Ινδία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK