Σημαίες ΗΠΑ - Κίνας.

ΗΠΑ και Κίνα διαπραγματεύονται με σκοπό τη λήξη του εμπορικού πολέμου

© AP Photo / Andy Wong
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οι προσχεδιασμένοι αμερικανικοί δασμοί θα επιβληθούν σε κινεζικά προϊόντα, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις εντός τριών μηνών.

Επιτροπή αξιωματούχων των ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Κίνα, αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κρατών, σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα έχουν ήδη ξεκινήσει. Αν δεν παραταθούν, θα ολοκληρωθούν 90 ημέρες μετά την ημερομηνία του υπέροχου και θερμού δείπνου που είχαμε με τον πρόεδρο Σι στην Αργεντινή».

Σύμφωνα με τον Τραμπ, οι αξιωματούχοι θα εξετάσουν αν υπάρχει δυνατότητα συμφωνίας με την Κίνα, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο, «υποτίθεται ότι θα αρχίσει να αγοράζει αγροτικά και άλλα προϊόντα άμεσα».

«Είμαι άνθρωπος των δασμών. Όταν άνθρωποι ή χώρες έρχονται να λεηλατήσουν τον μεγάλο πλούτο του έθνους μας, θέλω να πληρώσουν για το προνόμιο να το κάνουν αυτό. Είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να μεγιστοποιήσουμε την οικονομική μας δύναμη. Τώρα λαμβάνουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε δασμούς. Κάντε την Αμερική πλούσια ξανά», δηλώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν εκεχειρία στον κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο μετά τη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Αργεντινή.

Ο αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε στον κινέζο ομόλογό του ότι η αύξηση των δασμών θα ανασταλεί, προσθέτοντας ότι αν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες, τότε οι δασμοί θα επιβληθούν όπως ήταν προγραμματισμένο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Λάρι Κούντλοου, η Κίνα έχει δεσμευτεί να άρει 40% των δασμών σε αμερικανικά αυτοκίνητα.

Tags:
Εμπορικός πόλεμος, Δασμοί, Σι Τζινπίνγκ, Ντόναλντ Τραμπ, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK