03:21 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πυρηνικό υποβρύχιο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, συμμετέχοντας σε πολεμική άσκηση στη Θάλασσα του Μπάρεντς, εκτόξευσε επιτυχώς βλήμα 3Μ-54 Kalibr τύπου Cruise.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ανέφερε πως το πυρηνικό υποβρύχιο Severodvinsk πραγματοποίησε σήμερα στη Θάλασσα του Μπάρεντς, επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου τύπου cruise 3Μ-54 Kalibr (Κωδικός ΝΑΤΟ SS-N-27 Sizzler). Η εκτόξευση, η οποία ήταν μέρος στρατιωτικών ασκήσεων, έπληξε έναν στόχο, ευρισκόμενο περίπου 700 χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας τύπου του ναυτικού, «η άσκηση μάχης διεξήχθη στην επιφάνεια της θάλασσας σε μια ένα από τα πεδία βολής της θάλασσας του Μπάρεντς. Ο πύραυλος στόχευε ένα αντικείμενο στο πεδίο βολής της Chizha στην περιοχή του Αρχαγγέλνσκ», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως το Kalibr είναι ένα βλήμα τύπου cruise εκτοξευόμενο τόσο από σκάφη επιφανείας όσο και υποβρύχια, ικανό να πλήξει στόχους μέχρι και αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά (ανάλογα με τις τροποποιήσεις) μεταφέροντας μέχρι και 450 κιλά πολεμικών κεφαλών. Ορισμένες από τις εκδόσεις του μπορούν να αγγίξουν υπερηχητικές ταχύτητες κατά τη διάρκεια του τερματικού σταδίου προσέγγισης στο στόχο ούτως ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή τους από την αντιπυραυλική άμυνα του πλοίου.

Tags:
πύραυλος, Cruise, Kalibr, υποβρύχιο, Μπάρεντς, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK