ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι το UKIP δε θα μπορέσει να καλύψει το κενό που υπάρχει στη βρετανική πολική για ένα κόμμα του Brexit, ενώ συμπλήρωσε ότι αποχωρεί με «βαριά καρδιά».

Παραιτήθηκε από το UKIP ο πρώην ηγέτης του κόμματος, και πλέον αντιπρόεδρος της καμπάνιας υπέρ του Brexit «LeaveMeansLeave», Νάιτζελ Φάρατζ, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

«Με βαριά καρδιά φεύγω από το Ukip», δήλωσε ο Φάρατζ, προσθέτοντας ότι το κόμμα «δεν είναι το κόμμα του Brexit που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη το έθνος μας».

«Υπάρχει ένα τεράστιο κενό για ένα κόμμα του Brexit στη βρετανική πολιτική, όμως το Ukip δε θα το καλύψει», τόνισε ο πολιτικός.

Στο τέλος Νοεμβρίου, ο Φάρατζ, ένας ενθουσιώδης υπέρμαχος της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, χαρακτήρισε τη συμφωνία του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες ως «τη χειρότερη συμφωνία στην ιστορία».

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει για τη συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ στις 12 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σελίδα της καμπάνιας του Φάρατζ στο Twitter, «καμία συμφωνία θα ήταν καλύτερη από μια κακή συμφωνία». 

Νωρίτερα, ο Φάρατζ είχε δηλώσει ότι ένας από τους λόγους της επιτυχίας του Ukip ήταν ότι «αποκλείσαμε τους εξτρεμιστές και επικεντρωθήκαμε στην οργάνωση και τη μάχη των εκλογών». «Προειδοποίησα ότι οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτή την πολιτική θα κάνει κακό στο κόμμα και δε θα μπορεί να διορθωθεί», είχε τονίσει, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του κόμματος.

Tags:
παραίτηση, Brexit, ΕΕ, UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK