Σκελετός 500 ετών με ψηλές δερμάτινες μπότες στον Τάμεση, στο Λονδίνο

Σκελετός 500 ετών με ψηλές δερμάτινες μπότες βρέθηκε στο Λονδίνο (φωτογραφία)

MOLA Headland
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο σκελετός υπολογίζεται ότι ανήκει σε έναν άνδρα κάτω των 35 ετών που έζησε στο Λονδίνο τον 15ο ή 16ο αιώνα, ενώ οι ερευνητές εκτιμούν ότι το επάγγελμά του μπορεί να τον οδήγησε τελικά στον θάνατο.

Ένας σκελετός ηλικίας 500 ετών βρέθηκε πρόσφατα στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου.

Ωστόσο, η ανακάλυψη έχει ιδιαίτερο αρχαιολογικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον, καθώς στα πόδια του σκελετού βρέθηκε να είναι φορεμένο ένα ζευγάρι ψηλών δερμάτινων μποτών, σε αρκετά καλή κατάσταση για τα δεδομένα των συνθηκών και του χρόνου που παρέμειναν εκτεθειμένες.

Ο σκελετός υπολογίζεται ότι ανήκει σε έναν άνδρα από τον 15ο ή 16ο αιώνα. Οι αρχαιολόγοι από το MOLA Headland Infrastructure, εκτιμούν ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που ήταν κάτω από 35 ετών όταν πέθανε.

Σκελετός 500 ετών με ψηλές δερμάτινες μπότες στον Τάμεση, στο Λονδίνο
MOLA Headland Infrastructure
Σκελετός 500 ετών με ψηλές δερμάτινες μπότες στον Τάμεση, στο Λονδίνο

«Το ποτάμι ήταν επικίνδυνο για κάποιον ακόμη και στα τέλη του 15ου αιώνα, άρα ίσως το ίδιο του το επάγγελμα να ήταν η αιτία του θανάτου του», σημειώνουν οι αρχαιολόγοι σε δήλωσή τους προς το Sputnik.

«Θα μπορούσε να είναι ψαράς, ναυτικός ή να έψαχνε στη λάσπη; Μήπως παγιδεύτηκε στη λάσπη και πνίγηκε; Η ανακάλυψη έχει δημιουργήσει μια έρευνα των αρχαιολόγων και των ειδικών στα οστά ώστε να λυθεί το μυστήριο του άνδρα με τις μπότες», συμπληρώνουν.

Πάντως, επειδή οι δερμάτινες μπότες ήταν ακριβές την περίοδο εκείνη στην Αγγλία, εκτιμάται ότι δεν θα μπορούσε να έχει θαφτεί φορώντας τες.

«Εξετάζοντας τις μπότες, καταφέραμε να ρίξουμε μια συναρπαστική ματιά στην καθημερινή ζωή ενός άνδρα που έζησε 500 χρόνια πριν», δήλωσε στο Sputnik η Μπεθ Ρίτσαρντσον, μια από τις ερευνήτριες της ομάδας.

 

Tags:
μπότες, ανθρώπινος σκελετός, ψαράς, Μυστήριο, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK