Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Είτε θα έχουμε μια πραγματική συμφωνία με την Κίνα, είτε θα επιβάλλουμε δασμούς

© Sputnik/ Katelyn Oaks
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Είτε θα έχουμε μια πραγματική συμφωνία, είτε καθόλου συμφωνία, ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προς την Κίνα, αναφερόμενος στην εμπορική διαμάχη μεταξύ δύο των χωρών.

Για δύο επιλογές των ΗΠΑ στην εμπορική διαμάχη με την Κίνα μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ: Είτε να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο, είτε η Ουάσινγκτον να προβεί στην επιβολή δασμών στις κινεζικές εισαγωγές. Πάντως, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να καταλήξουν ΗΠΑ και Κίνα, εν τέλει, σε μια συμφωνία. 

«Είτε θα έχουμε μια πραγματική συμφωνία με την Κίνα, είτε καθόλου συμφωνία — κάτι που θα σημαίνει ότι θα επιβάλλουμε σημαντικούς δασμούς σε βάρος των κινεζικών προϊόντων που ασποτέλλονται στις ΗΠΑ», σημείωσε ο Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter. 

​Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δύο χώρες θα καταφέρουν να φτάσουν σε συμφωνία, είτε σύντομα, είτε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Μετά από τις συνομιλίες που είχε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ το Σάββατο, ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του να μην αυξήσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα από το 10% στο 25%. 

Εντούτοις, οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τους δασμούς στα προγραμματισμένα επίπεδα, εάν δεν υπάρξουν συμφωνίες για τις εμπορικές διαφωνίες μέσα σε 90 ημέρες.

Tags:
Εμπορικός πόλεμος, Δασμοί, Ντόναλντ Τραμπ, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK