01:55 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μπορεί η γαλλική κυβέρνηση να ανακοίνωσε την Τρίτη την αναστολή των φορολογικών αυξήσεων στα καύσιμα για έξι μήνες, σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» ωστόσο το κίνημα επιθυμεί τη συνέχιση της κινητοποίησης του.

Μιλώντας σε γαλλικά ΜΜΕ, ο Benjamin Cauchy, μέλος της «Κίτρινων γιλέκων» δήλωσε ότι το κίνημα θέλει να συνεχίσει τις διαμαρτυρίες στη Γαλλία αν και, όπως πρόσθεσε, πρέπει να μην είναι βίαιες.

«Τα Κίτρινα Γιλέκα επιθυμούν νέες κινητοποιήσεις το επόμενο Σάββατο. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα πρέπει να διεξαχθούν ειρηνικά και χωρίς βία. Μια καθιστή διαμαρτυρία 5.000 κίτρινων γιλέκων στην Τουλούζη θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αρχές από οποιεσδήποτε τις εικόνες βίας. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συμπάθεια και την υποστήριξη του 85% των Γάλλων », είπε.

Την ίδια στιγμή όπως ανέφερε στο BFMTV ότι η αναστολή της φορολόγησης των καυσίμων δεν ήταν αυτό που επιδίωκαν καθώς ήθελαν μια οριστική ακύρωση.

«Οι Γάλλοι θέλουν ολόκληρη την μπαγκέτα, όχι μόνο τα ψίχουλα», τόνισε μεταξύ άλλων. 

Συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γαλλία, από την έναρξη των διαδηλώσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», όπως γνωστοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρντ Φιλίπ.

«Από την έναρξη των διαδηλώσεων, τέσσερις από τους συμπατριώτες μας πέθαναν. Εκατοντάδες πολίτες, και ειδικότερα, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν, σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρά», είπε ο Φιλίπ, στη διάρκεια δηλώσεών του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Tags:
διαμαρτυρία, καύσιμα, φόρος, κίτρινα γιλέκα, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK