08:24 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Καταστροφή πυραύλων SS-23 σε σοβιετική βάση στο Καζακστάν στις 27 Οκτωβρίου 1989 στο πλαίσιο της Συνθήκης INF

Το Πεκίνο αντιτίθεται στo να γίνει η INF πολυμερής συνθήκη

© AP Photo /
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το Πεκίνο αντιτάσσεται στο να καταστεί η Συνθήκη INF για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς συμφωνία πολλών κρατών, καθώς πρόκειται για μια «συμφωνία μεταξύ της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ».

Την αντίθεσή της στο να γίνει η Συνθήκη INF για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς συμφωνία πολλών κρατών, καθώς πρόκειται για μια «συμφωνία μεταξύ της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ», εξέφρασε η Κίνα μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κινέζου Υπουργού Εξωτερικών Geng Shuang.

Η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της δήλωσης του Οκτωβρίου του Ντόναλντ Τραμπ που τόνισε ότι η Κίνα πρέπει να είναι μέρος της Συνθήκης INF.

Ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov δήλωσε αργότερα ότι η συνθήκη θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο το Πεκίνο, αλλά και τα κράτη του ΝΑΤΟ «κυρίως, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας του να αποσυρθεί από τη Συνθήκη INF σχετικά με υποτιθέμενες ρωσικές παραβιάσεις της συμφωνίας. Η Μόσχα διαψεύδει τους ισχυρισμούς τονίζοντας ότι είναι αβάσιμοι και πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει παράπονα για τη συμμόρφωσή των ΗΠΑ με τη Συνθήκη. 

Tags:
συνθήκη INF, Ντόναλντ Τραμπ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK