07:24 17 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Situation in Donbass

Δυνάμεις στο Ντονμπάς αναπτύσσει το Κίεβο

© Sputnik / Dan Levy
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Για το ενδεχόμενο ουκρανικής προβοκάτσιας με χημικά στο Ντονμπάς προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και εφιστά την προσοχή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Η Ουκρανία αναπτύσσει ισχυρές δυνάμεις στο Ντονμπάς και υπάρχουν αναφορές ότι προετοιμάζεται για στρατιωτική δράση στην περιοχή, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες φτάνουν όλο και περισσότερες πληροφορίες ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται ενεργά για επικείμενη στρατιωτική δράση στο Ντονμπάς» τόνισε η Ζαχάροβα.

Κατηγόρησε το Κίεβο ότι ενώ προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας με την προβοκάτσια της στο Κερτς, που παρουσιάζεται ως επιθετικότητα της Μόσχας, αναπτύσσει ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή.

Η Ρωσία, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας στο Ντονμπάς, ακόμη και με τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών, πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολίασε επίσης, ότι η επιβολή στρατιωτικού νόμου σε αρκετές ουκρανικές περιοχές θα μπορούσε να αποτελεί την κατάλληλη δικαιολογία για το Κίεβο προκειμένου να σκηνοθετήσει μια νέα πρόκληση στο Ντονμπάς.

«Ο στρατιωτικός νόμος χρησιμεύει για να καμουφλάρει τις προθέσεις του Ποροσένκο, να σκηνοθετήσει μια νέα πρόκληση στο Ντονμπάς», είπε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα.

Κάλεσε τον Οργανισμό για την ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να επιθεωρεί στενά τις δραστηριότητες στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Δεν θα επιβάλουμε περιοριστικά μέτρα κατά Ουκρανών πολιτών οι οποίοι βρίσκονται στη Ρωσία ή που σκοπεύουν να την επισκεφτούν», διαβεβαίωσε η Ζαχάροβα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε αρκετές περιοχές της χώρας, μετά το περιστατικό με τα τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία που διέσχισαν παράνομα τα ρωσικά χωρικά ύδατα κοντά στο Κερτς. Τα πλοία κατασχέθηκαν από τη Ρωσία και τα 24 άτομα πλήρωμα συνελήφθησαν, καθώς δεν απάντησαν στο νόμιμο αίτημα να σταματήσουν.

Σχετικά:

Ανησυχία στη Μόσχα για την ασφάλεια στο Ντονμπάς
Ποιοι έριξαν το Boeing το 2014 στο Ντονμπάς;
Tags:
Κερτς, χημική επίθεση, προβοκάτσια, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, Ουκρανία, Ντονμπάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK